Tamara was de beste in haar categorie en kreeg een gouden medaille. Foto: PR
Tamara was de beste in haar categorie en kreeg een gouden medaille. Foto: PR Foto:

Succesvolle wedstrijd Dynamic gym in de Pol

Wedstrijd zesde divisie

Zelhem - Zaterdag 23 januari organiseerde Dynamic gym een wedstrijd in de zesde divisie in de Pol in Zelhem. Het betrof de tweede wedstrijd in een reeks van drie wedstrijden die bepalen wie er naar de finale in mei zal mogen gaan.

Namens Dynamic gym deden er 5 meisjes mee. Jytte, Tamara en Sophie deden mee in de eerste ronde. Zij lieten keurige oefeningen zien.

Gouden medialle
Tamara was zelfs de beste in haar categorie en kreeg een gouden medaille omgehangen. In de tweede wedstrijd kwamen Indy en Sterre in actie. Ook deze meisjes deden erg hun best. En hoewel geen medailles, eindigden zij maar net achter de prijswinnaressen.

Volgende wedstrijd
De volgende wedstrijd zal zijn op zaterdag 26 maart 2016 in de Sazahal in Doetinchem.


Quintus Dames Senioren spelen goede wedstrijd

HENGELO – Handbalvereniging SV Quintus behaalde met de wedstrijden van zaterdag 30 en zondag 31 januari wisselende resultaten. De Dames Senioren 1 speelden een goede thuiswedstrijd en behaalden winstpunten, evenals de E1 en de D1.

Zaterdagmorgen vroeg ging Quintus E1 op visite bij Huissen E1. Het team uit Hengelo begon zeer goed en ze stonden al gauw voor met 1-4. Daarna zakken ze een beetje in en kwamen achter met 6-5. Toch konden ze de wedstrijd met mooie goals omzetten in een 6-8 overwinning. De meiden C1 moesten uit naar AAC/ Swift A. DC2 in Arnhem.

Ze begonnen de eerste helft goed, er werd hard gewerkt in de verdediging en in de aanval werden er mooie aanvallen opgezet. Helaas konden ze dit in de tweede helft niet vasthouden en liep de tegenstander uit. Eindstand 14-8. De Heren Senioren 1 speelde in het Universitair Sport Centrum in Nijmegen tegen Ha-STU HS2. Uitslag 31-22.

De enige thuiswedstrijd zondag 31 januari was Quintus DS1 tegen FBC DS2. Het was een spannende wedstrijd. Quintus had een goede verdediging en in de aanval weinig balverlies. Er waren mooie aanvallen, waarbij de cirkelloper goed gevonden werd. Ook in de tweede helft ging het goed en wist Quintus aan het eind iets uit te lopen. Eindstand 14- 12.

Quintus D1 mocht voor een ingelaste wedstrijd naar Winterswijk HCW D1. Deze wedstrijd telt niet mee voor de competitie, omdat HCW er tussen is gevoegd. Daarom een mooie gelegenheid om wat bij de meiden en jongens uit te proberen qua positie spel. Een mooie winst behaalt, 7-11. De jongens C hadden in Udi '96 HC1 een enorm sterke tegenstander. De Hengeloërs hadden in Sporthal Kermisland in Arnhem echt weinig tot niets in te brengen en dat resulteerde in een uitslag van 38-4. Quintus HS2 reisde zondag af naar Deventer voor de wedstrijd tegen DSC HS1. In de eerste helft waren de teams erg aan elkaar gewaagd. Ruststand 12-9. Na rust liet Quintus steken vallen en kon de thuisploeg verder uitlopen. Eindstand 24-14. De Heren B speelden in Sporthal De Pol in Gaanderen een sportieve wedstrijd tegen Minerva HB1. Quintus kon de eerste helft het doel niet genoeg vinden, ruststand 13-4. In de de tweede helft echter kwamen de Hengeloërs terug, al was het net niet genoeg voor winst. Uitslag 16-14.

Programma 14 februari:
17:05 uur Flyers, the DS1 - Quintus DS1: Arcus Sportcentrum

Programma 14 februari in Sporthal de Kamp: 09:20 uur Quintus E1 - Minerva E2, 10:10 uur Quintus D1 - Erica '76 D1, 10:55 uur Quintus HB1 - UGHV HB1, 11:55 uur Quintus DC1 - Erix DC1, 13:00 uur Quintus HS1 - Swift A HS3, 14:15 uur Quintus HS2 - Huissen HV HS2, 15:25 uur Quintus HC1 - AHV Achilles HC1.


Alzheimer Café over vormen en stadia van dementie

?Doetinchem - Het Alzheimer Café voor Doetinchem en Omstreken gaat op dinsdagavond 9 februari over vormen en stadia van dementie. Gespreksleider is Selma Ankersmit, psycholoog bij Sensire. Voor toelichting op het thema is Carla Schölzel-Dorenbos, klinisch geriater, uitgenodigd. Tijdens het Café is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Het Alzheimer Café duurt van 19.30 tot 21.30 uur en het wordt gehouden in Het Borghuis aan de Burg. Van Nispenstraat in het centrum van Doetinchem. Belangstellenden zijn vanaf 19.00 uur welkom. De toegang is gratis.

Het Alzheimer Café, dat elke tweede dinsdag van de maand wordt gehouden, is bedoeld voor mensen die zelf aan een vorm van dementie lijden, hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners en alle andere belangstellenden. Als je zorgt voor iemand met dementie is informatie, een luisterend oor en een helpende hand in de eigen omgeving erg belangrijk. De omstandigheden en de mogelijkheden voor zorg bij dementie verschillen vaak per regio. Alzheimer Nederland Afdeling Doetinchem en Omstreken kan daarbij een steun en vraagbaak zijn en mensen de weg wijzen naar lokale instanties en mogelijkheden voor hulp in de eigen omgeving.


www.alzheimer-nederland.nl/doetinchem

doetinchem@alzheimer-nederland.nl

06-20412665