Ruim 15 peuters en drie leidsters hebben vol aandacht geluisterd. Foto: PR
Ruim 15 peuters en drie leidsters hebben vol aandacht geluisterd. Foto: PR Foto:

Directeur bibliotheek leest voor op peuterspeelzaal Dolfijn

Zelhem - Tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 27 januari t/m 6 februari, wordt het voorlezen aan jonge kinderen extra in het zonnetje gezet. Voorlezen is leuk en belangrijk voor de taalontwikkeling van ieder kind. Kinderen kunnen niet genoeg voorgelezen worden.

Daarom heeft mevrouw Wieb Broekhuijsen op donderdagmorgen 28 januari voorgelezen op peuterspeelzaal Dolfijn in Zelhem. Als het organisatorisch niet mogelijk is, om met de peuters naar de bibliotheek te komen, dan komt de bibliotheek naar de peuters toe!

Ruim 15 peuters en drie leidsters hebben vol aandacht geluisterd naar het verhaal: "We krijgen er een geitje bij". Alle dieren van de boerderij zijn blij. Er is een nieuw geitje bijgekomen. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarom hebben de peuters van peuterspeelzaal Dolfijn luid voor het nieuwe geitje gezongen en ook iets lekkers gegeten. Dit verhaal: "We krijgen er een geitje bij" is gekozen als prentenboek van 2016 en zal zo veel mogelijk worden voorgelezen aan alle kinderen in de leeftijd van 0-6 jaar.

In de bibliotheek zijn tal van andere voorleesboeken voor jonge kinderen te vinden. Is uw kind nog geen lid? Het lidmaatschap voor kinderen tot 18 jaar is gratis. Komt u voor 7 februari uw kind inschrijven, dan ontvangt uw kind een kleine verrassing. Zowel ouders als kinderen zijn van harte welkom in de bibliotheek!


www.bibliotheekwestachterhoek.nl