V.l.n.r. David Paulus, Jeroen van den Belt, Hans Tempels en Jaap Krol. Foto: Mirjam Rensink
V.l.n.r. David Paulus, Jeroen van den Belt, Hans Tempels en Jaap Krol. Foto: Mirjam Rensink Foto:

Cafetaria 't Middelpunt heeft nieuwe eigenaar

Zelhem - Cafetaria 't Middelpunt in Zelhem is geruisloos in andere handen overgegaan. Hans Tempels heeft de cafetaria per 1 januari overgenomen omdat de vorige eigenaar in december op jonge leeftijd is overleden. Tijdens zijn ziekte heeft het personeel de cafetaria draaiende gehouden en zo stapt Tempels in een goed lopend bedrijf.

Door Mirjam Rensink

''Wat deze jongens de aflopen maanden geflikt hebben is ongelooflijk'', vertelt Hans Tempels trots. ''Ze hebben de zaak draaiende gehouden uit loyaliteit met hun baas en dat terwijl het jonge jongens zijn waarvan er velen nog gewoon op school zitten. Ik ga ook zeker met hen verder om deze zaak op de kaart te houden.''

Tempels heeft hiervoor een lunchroom in Arnhem gehad en daarvoor een café annex zalencentrum in Dinxperlo. Ook had hij daarbij een snackbar. ''Het mooie aan een snackbar is voor mij dat het te overzien is, je werkt met een kleine groep en bouwt een vaste klantenkring op terwijl er ook iedere dag weer nieuwe passanten langskomen.

Meer friet voor hetzelfde geld
Het meeste blijft in 't Middelpunt zoals het was, maar er zijn wel een paar veranderingen te merken. ''Ik gebruik altijd grote bakjes voor een portie friet'' lacht Hans Tempels. Hij laat het oude patatbakje en het nieuwe bakje zien dat inderdaad een derde groter is. ''Dus mensen krijgen meer friet voor hetzelfde geld.'' Daarnaast wil Tempels een kwaliteitsslag maken. ''Mijn vlees komt rechtstreeks van de slager, ik maak de schnitzels en hamburgers verder zelf af en ik frituur ze ook niet, maar bak ze in een pan. Ook alle sauzen maak ik zelf. Nieuw op de kaart is de kapsalon. Dit is een gerecht bestaande uit friet met daarboven op shoarma en saus en sla.'' De plastic borden en bakjes worden nog wel gebruikt, maar alleen voor mensen die een frietje mee naar huis willen nemen. Gasten die binnen of op het terras willen eten krijgen hun eten op aardewerk geserveerd. Ook blijft 't Middelpunt traditioneel Italiaans schepijs verkopen.

Tempels, die zelf in Doetinchem woont, is tevreden met zijn nieuwe zaak in Zelhem. ''Ik vind het een mooi dorp, met een ruim aanbod aan winkels, goede winkels ook, en er komen hier veel toeristen. Ik hoop hier een stabiele klantenkring op te mogen bouwen en ik heb er ook alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Zeker met het fantastische team mensen dat hier werkt!''

Tempels wil ook dat al zijn personeel op de foto komt maar helaas zijn Niek Kempers en Luuk Jaaltink er niet op het moment dat de foto gemaakt wordt. ''Ik wil graag dat de namen van deze kanjers wel genoemd worden'' zegt Hans Tempels, bij deze dus.