Ivonne Lichtenberg, PvdA Vorden, in gesprek met Samsom tijdens de ledenbijeenkomst in Wehl. Foto: Alice Rouwhorst
Ivonne Lichtenberg, PvdA Vorden, in gesprek met Samsom tijdens de ledenbijeenkomst in Wehl. Foto: Alice Rouwhorst Foto:

Partijleider PvdA Diederik Samsom
bezoekt de Achterhoek

Regio/Bronckhorst - Op uitnodiging van het Rode Kafé van de PvdA in Doetinchem bezocht Diederik Samsom afgelopen woensdag 27 januari de regionale bijeenkomst van PvdA leden. Vanuit de gemeente Bronckhorst waren diverse leden aanwezig op deze avond.

Door Alice Rouwhorst

Samsom ging met de leden in gesprek over de vluchtelingenproblematiek en Syrië in het bijzonder. Een Europees, landelijk, maar ook regionaal probleem is de opvang van de vele vluchtelingen. Tijdens de bijeenkomst werd gezocht naar oplossingen om Syrische vluchtelingen uit de handen van mensensmokkelaars te houden. Een noodgedwongen samenwerking met Turkije speelt hierbij een belangrijke rol.

Volgens Samsom moeten de oorlogsvluchtelingen daar gescreend worden om daarna op reguliere wijze de kans te krijgen naar Europa te reizen. Verschillende aanwezige vluchtelingen uit Syrië namen deel aan het gesprek.
Naast dit zeer actuele onderwerp was er ook ruimte voor andere politieke vraagstukken. De aanwezige leden stelden kritische vragen, die door Samsom beantwoord werden.

Zo zei hij over de samenwerking met de VVD dat de hoognodige wetswijzigingen in de maatschappij in deze kabinetsperiode aangepakt zijn. De resultaten waren niet altijd, maar wel vaak, ook gunstig voor de PvdA zoals een eerlijker belastingdruk, verkleining van inkomensverschillen en milieumaatregelen. De avond kenmerkte zich door een levendige discussie en grote betrokkenheid van zowel de aanwezige PvdA leden als Samsom.

Ivonne Lichtenberg, PvdA Vorden, in gesprek met Samsom tijdens de ledenbijeenkomst in Wehl