De vrijwilligers zetten hun beste beentje voor. Foto: PR
De vrijwilligers zetten hun beste beentje voor. Foto: PR Foto:

Verrassing tijdens vrijwilligersavond DBO Velswijk

Velswijk - De Dorps Belangen Organisatie (DBO) Velswijk komt op voor het belang van een goede leef- en woonomgeving van de inwoners van Velswijk/Wittebrink en wordt in zijn geheel gerund door vrijwilligers. Vrijdagavond 29 januari was de jaarlijkse vrijwilligersavond in het buurthuis D'n Draejer.

Bij de aanvang van het programma stond het bestuur stil bij het vele werk dat door de vrijwilligers wordt gedaan. Vervolgens stond er een verrassing op het programma. Twee van de verenigingen die gebruik maken van D'n Draejer, waren uitgenodigd om de aanwezigen actief te laten meedoen in een workshop.

De Malletband Stedelijke Muziekvereniging Doetinchem (SMD) had de marimba's, xylofoons, vibrafoons, klokkenspellen en pauken opgesteld en de vrijwilligers werden uitgenodigd om, samen met leden van de Malletband, muziek te maken. Dit werd een groot succes. De folkloristische dansgroep 'Wi'j eren 't Olde' nodigde de vrijwilligers uit om mee te dansen. Eerst werd de dans voorgedaan, waarna leden van de dansgroep met de vrijwilligers gingen oefenen om de dans onder de knie te krijgen. De vrijwilligers deden vol overgave mee aan de workshops en genoten van de gezellige avond.