IJGV turnster Elske van Paridon. Foto: PR
IJGV turnster Elske van Paridon. Foto: PR Foto:

Zilver voor IJGV turnster Elske van Paridon

Eerste voorronde van de 5e divisie

IJzevoorde - Zaterdag 16 januari vond in de turnhal in Doetinchem de eerste voorronde van de 5e divisie plaats, 11 turnsters vertegenwoordigen IJGV uit IJzevoorde. Rosan Vrieze behaalde bij pupillen 1 een 11e plek.

Jeugd 1
Bij de jeugd 1 meiden was er een medaille voor voor Elske van Paridon, zij werd 2e. Iris Kreeftenberg en Carmen Vrieze werden in dezelfde categorie 15e en 17e.

Jeugd 2
Jeugd 2 turnsters Jolien te Vruchte, Lisa Bouman, en Julia Harbers eindigden op een 13e, 12e en 6e plek. Junioren Joni Susebeek en Karlijn Post werden deze dag 13e en 14e. Ismee Susebeek greep bij de senioren net naast de medailles en werd 5e, Nicole Heesen werd in dezelfde categorie 7e.


Klus mee in Keppel met NLdoet

Hoog Keppel - Ook bij de Hessenhal in Hoog-Keppel wordt op zaterdag 12 maart 2016 van 10.00 - 17.00 uur hard geklust tijdens NLdoet. Het nieuwe bestuur van de Hessenhal wil samen met inwoners, gebruikers en andere betrokkenen de complete sporthal renoveren: kleedkamers, entree, sportcafé, noem maar op. Iedere hulp is daarbij welkom, zowel voor binnen- als voor buitenklussen (terras en groen).

Met het opknappen van de complete hal en het gebied er omheen willen we graag de Hessenhal - die met sluiting bedreigd werd - weer toekomstbestendig maken. Natuurlijk zorgen we voor alle klussers voor een hapje en een drankje. Daarmee vieren we dan meteen ook het behoud van de Hessenhal. Waar? Hessenhal, Monumentenweg 30, Hoog-Keppel.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden op de site van NLdoet: http://klussen.nldoet.nl/nldoet/klus_zoeken.

Wat is NLdoet?
NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. In 2015 waren ruim 300.000 Nederlanders actief bij ruim 7.600 klussen.


Geef aan de Hersenstichting

Zelhem - Van 1 t/m 6 Februari 2016 vraagt de Hersenstichting uw steun. Vele enthousiaste collectanten gaan in Zelhem op pad om geld in te zamelen voor al die mensen met een hersenaandoening. Vrijwel iedereen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening.

Hieronder vallen onder meer beroerte, dementie, autisme, hersentumor, de ziekte van Parkinson en ADHD. Er komen per jaar 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Bijna een half miljoen mensen kampen met blijvende ernstige gevolgen.

De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden en hersenaandoeningen te genezen. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting, voeren we vernieuwende projecten uit en werken we aan goede patiëntenzorg. Voor dit werk is veel geld nodig. Geef daarom aan de collectant.

U kunt ook uw gift overmaken op IBAN: NL18 INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting Nederland, Den Haag. Hartelijk dank voor uw steun. Meer informatie kunt u vinden op www.hersenstichting.nl.


Nieuw Dorpsplan voor Halle

Halle - Het bestuur van Halle's Belang heeft zich voorgenomen om in 2016 een nieuw Dorpsplan te maken. Het doel is om te komen tot een actualisering van het bestaande Dorpsplan Halle uit 2005. Het Dorpsplan is een leidraad voor het bestuur van Halle's Belang; richtinggevend voor het beleid ten aanzien van de ontwikkelingen zoals die zich voordoen in en rondom Halle. Een aantal van de onderwerpen uit het plan van 2005 zijn gerealiseerd, maar ook zijn een aantal onderwerpen die toen actueel waren, inmiddels achterhaald. Dit door de veranderde inzichten, maar ook doordat er in de maatschappij het één en ander is veranderd. Werd in 2005 nog gedacht in een groeiscenario, inmiddels weten we dat er meer in een krimpscenario gedacht moet worden. Tijdens de Halse Dag van 2015 werd u de mogelijkheid geboden uw ideeën voor een nieuw Dorpsplan in een bus te deponeren. Tot nu toe hebben wij slechts enkele reacties ontvangen, daarom richten we ons nu via deze weg tot de inwoners van Halle.

Zaken waar wij als bestuur aan denken om te onderzoeken zijn: - wat zijn de minimale eisen voor levensvatbaarheid van het dorp de samenwerking tussen de verschillende Halse verenigingen versterken, omdat er o.a. signalen komen die aangeven dat de "zelfredzaamheid van verenigingen daalt" . - Wat leeft er bij de jeugd van Halle en wat is toekomst perspectief, maar niet alleen bij jeugd, ook de midden groep en de snel groeiende groep ouderen hebben (verdienen) onze aandacht. - Op welke wijze kunnen we het dorp toekomstbestendig houden (voor wat betreft de middenstand) welke mogelijkheden zijn er om het dorp "groen" te houden
We zijn op zoek naar mensen uit Halle die in verschillende werkgroepen hierover verder te brainstormen.

Meldt u zich dan voor 1 maart aan via info@hallesbelang.nl of per post : secretariaat Halle's Belang p/a Westerhofskamp 6, 7025 AW Halle. Maar ook als u zelf een onderwerp wilt aandragen, laat het weten.