Een nieuwe locatie , een nieuwe afdelingsvoorzitter én een toespraak van de nieuwe burgemeester. Foto: PR
Een nieuwe locatie , een nieuwe afdelingsvoorzitter én een toespraak van de nieuwe burgemeester. Foto: PR Foto:

Zonnebloem Zelhem-Halle opent 2016 met nieuwe elementen én ouderwetse gezelligheid

Burgemeester maakt buurt tijdens receptie

Zelhem/Halle - De traditionele nieuwjaarsreceptie van De Zonnebloem afdeling Zelhem Halle kende dit jaar verrassend veel nieuwe elementen. Een nieuwe locatie , een nieuwe afdelingsvoorzitter én een toespraak van de nieuwe burgemeester. Wat niet veranderd was, was de ouderwetse gezelligheid.

De nieuwjaarsreceptie werd op 23 januari gehouden in partycentrum Het Witte Paard in Zelhem en niet meer in de Zonnekamp, waar inmiddels de sloop is begonnen. Marjanne Broeder, sinds september afdelingsvoorzitter, was tijdens haar toespraak tevreden met de verandering.

"We zijn heel blij met de gastvrije manier waarop de mensen van het Witte Paard ons hebben ontvangen en het werk van de Zonnebloem ondersteunen. Broeder keek ook vooruit. We blijven als Zonnebloem doen wat u van ons gewend bent: leuke busreizen, deelnemen aan de roll-over en aandacht en een praatje. Maar we gaan ook nieuwe dingen doen: kleinschalige uitstapjes waarin u met een kleine groep mensen iets leuks gaat doen. Daar zien we enorm naar uit."

Vrijwilligers
Eregast van de middag was burgemeester Marianne Besselink van Bronckhorst. Zij bleek al helemaal thuis in de gemeente. Het kennismaken met de gemeente had ze, zo vertelde ze, omgedoopt in buurt maken. En dat deed ze ook bij de Zonnebloem. Ze vertelde over het enthousiasme dat ze in de hele gemeente tegenkwam en hoe belangrijk ze het vond dat mensen samen een gemeenschap zijn. 'Ik word heel blij als ik zie hoeveel vrijwilligers hier werken en welke mooie dingen zij doen. En dat moet ook, want de tijd dat we als overheid alles zelf kunnen doen, is echt voorbij. We hebben de gemeenschap nodig, we hebben elkaar nodig. En dat zien we hier.' De burgemeester vroeg zich gekscherend wel af hoe lang ze 'nieuwe' burgemeester blijft. 'Wanneer stel ik me gewoon voor als "de burgemeester van Bronckhorst"?'

Wi'j eren 't Olde
Voor de ruim 100 aanwezigen was er natuurlijk veel meer georganiseerd dan toespraken alleen, er waren heerlijke zelfgebakken oliebollen en er was een optreden van folkloristische dansgroep Wi'j eren 't Olde die aanwezig was met dansparen, spöllemans en de lulleman die de met de nodige humor de middag aan elkaar praatte. Zij zorgden voor een ouderwets gezellige sfeer. En in de pauze maakten veel van de gasten even een praatje met de nieuwe burgemeester.

Afdelingsvoorzitter Marjanne Broeder kijkt dan ook tevreden terug op de middag: "We zijn het jaar heel mooi begonnen. Dankzij de inzet van al onze vrijwilligers kunnen we dit belangrijke werk doen en daar ben ik als voorzitter echt trots op. Maar ik ben vooral trots over de vele warme reacties van onze gasten. Daar doen we het voor."