Trailrun met prachtig decor. Foto: Burry van den Brink
Trailrun met prachtig decor. Foto: Burry van den Brink Foto: Burry van den Brink

Derde editie Slangenburgse Trailrun

DOETINCHEM - De stichting Sportieve Activiteiten Bronckhorst houdt zaterdag 20 februari houdt voor de derde keer de Slangenburgse Trailrun.

Dit is een hardloopevenement door het mooie landschap van de Slangenburg. Dit jaar is er voor gekozen om twee afstanden uit te zetten, de mogelijkheden zij 12 en 20 kilometer en er wordt gestart vanaf 15.00 uur.

Er wordt in kleine groepjes, tien personen, gestart met een interval van een minuut, hierdoor ontstaat direct een mooie spreiding van het deelnemersveld en het voorkomt dat er opstoppingen ontstaan op het parcours.
De deelnemers krijgen weer een zeer mooi en gevarieerd parcours voorgeschoteld dat bijna volledig onverhard is, alleen bij de start is honderd meter asfalt. De rest gaat alleen over zandpaden, bospaden of nog kleinere paden.

Het parcours is in goed overleg met Staatbosbeheer en betreffende landeigenaren tot stand gekomen. Start en finish vindt plaats vanuit het verenigingsgebouw de Pokkershutte in IJzevoorde, hier bevindt zich ook de kleedruimte en de inschrijving.

Er kan nog worden inschreven tot en met 13 februari, dag inschrijving is niet mogelijk, voorinschrijving kan men doen via www.inschrijven.nl of www.arbronckhorst.nl de kosten bedragen 11 euro voor de 12 euro en 15 euro voor de 21 kilometer.
Er wordt gelopen met een tijdsregistratiesysteem, de chip krijgen de deelnemers bij het aanmelden, zodat men direct bij binnenkomst de gelopen tijd kan zien.
De uitslagen worden na afloop ook gepubliceerd op www.uitslagen.nl en op www.arbronckhorst.nl.
Na afloop is er voor elke deelnemer een overheerlijke kop warme soep.

Naast de Slangenburgse Trailrun houdt de Stichting Sportieve Activiteiten Bronckhorst ook nog de 24-uurs Adventure Race (29 en 30 oktober) en in samenwerking met Survivalvereniging Jan in 't Touw de Survivalrun Zelhem (26 maart).


www.arbronckhorst.nl

info@arbronckhorst.nl

Derde editie Slangenburgse Trailrun door bosgebied de Slangenburg. Foto: Burry van den Brink
De Slangenburgse Trailrun langs de kasteelgracht. Foto: Burry van den Brink