Bewoners De Veldhof bezorgd over buurt

Wijk verloedert volgens deel van de bewoners

Door Dick Jolink

HUMMELO - Op uitnodiging van de Dorpsraad Hummelo kwamen woensdag jongstleden bewoners van De Veldhof bij elkaar. De reden voor deze bijeenkomst was het feit dat een aantal bewoners zich zorgen maakt over de verloedering van hun woonomgeving.

De Veldhof is een wijk uit de jaren zeventig. Het bestaat uit eengezinswoningen en bejaardenwoningen. In de loop der jaren heeft een aantal bewoners zijn woning gekocht van woningbouwvereniging Sité. Vooral deze huiseigenaren maken zich zorgen over de waardedaling van hun woning.
"De laatste jaren komen er steeds meer mensen in de wijk wonen die niet echt in de wijk passen", aldus een aantal bewoners. "Deze groep zorgt voor onrust in de wijk door hun gedrag. Ook het verschil in waarden, normen en achtergrond speelt hierbij een grote rol." Het gevoel onder de bewoners was dat de woningbouwvereniging te weinig doet met de signalen vanuit de buurt. De Dorpsraad probeert nu via de gemeente Bronckhorst afspraken te maken met Sité over de toewijzing van de woningen om tot een goede samenstelling van de wijk te komen.
De bewoners die aanwezig waren op deze avond had behalve problemen met een aantal bewoners ook vragen over de woonomgeving zelf. Er is volgens hen een gebrek aan parkeerplaatsen nu steeds meer gezinnen meerdere auto's hebben. Een mogelijke oplossing is het aanleggen van een aantal parkeerplaatsen bij de ingang van De Veldhof.

Pijnpunten bij dorpsraad kenbaar gemaakt

Ook zou deze weg nodig moeten worden opgeknapt. "Het straatwerk zoals trottoirs en goten moeten opnieuw worden bestraat. Het asfalt is op sommige punten erg slecht, en verdient ook een opknapbeurt."
Om het gevoel van veiligheid te vergroten willen de bewoners graag dat de straatverlichting langer blijft branden. Tevreden was men over de opknapbeurt van het groen: het is nu allemaal lichter geworden wat bijdraagt aan een gevoel van veiligheid.
In het voorjaar komt er een vervolg op deze avond waarbij de Dorpsraad de afspraken met gemeente en woningbouw zal presenteren.
Om de samenhang op De Veldhof te vergroten werd er een aantal plannen en suggesties besproken. Wel merkte de vertegenwoordiger van de Dorpsraad op dat het een illusie zou zijn om alle bewoners mee te laten doen aan de activiteiten. De aanwezigen tijdens deze avond kwamen tot de conclusie dat de wijk een beetje aan het afglijden is, maar dat het tijd gekeerd kan worden wanneer men in een vroeg stadium actie onderneemt.