Forse aanval van Quintus HB1 in de wedstrijd tegen Reflex. Foto: Liesbeth Spaansen Foto: Liesbeth Spaansen

Quintus Heren B1 behalen punten

HENGELO – Acht teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden hun wedstrijd, waarbij drie keer winstpunten konden worden bijschrijven. Dit keer kwamen de teams op donderdag- en zaterdagavond en zondagochtend 14, 16 en 17 januari in actie. Quintus HB1 behaalde de eerste punten. Heren Senioren 1 blijft na verlies op de tweede positie.

Zaterdagmorgen heel vroeg werd de uitwedstrijd Quintus E1 tegen Groessen E1 gespeeld in Duiven. Groessen was veel feller dan Quintus. Uitslag 5-2.
Het D1 team was zaterdag 16 januari vroeg op pad naar Huissen. Daar werden ze de eerste vier minuten overrompeld door het spel van Huissen D2. Gelukkig herpakten de Hengelose jongelui zich snel, ruststand 3-3. Na rust vlogen ze er erin en kwamen met goede aanvallen snel op 3-6 voorsprong. Door de verdediging goed te sluiten is er een goede en verdiende zege geboekt van 5-7.
De wedstrijd HC1 tegen Reehorst in Ede zaterdag was goed. De jongens stonden hun mannetje. Met rust stonden ze 5-2 achter, er moest dus wat gebeuren. De spannende wedstrijd werd helaas met 14-2 verloren.
Zaterdagavond stond eveneens de topper Heren Senioren 1 Quintus tegen Reehorst op het programma, de nummer 1 tegen de nummer 2 met slechts twee punten verschil in de rangschikking. De thuiswedstrijd was gelijkgespeeld met 15-15 en was tot op heden het enige puntverlies voor Reehorst. De eerste tien minuten leken prima te verlopen met een 2-2 tussenstand. Echter daarna kwam de klad erin en werd de dekking omver gelopen. De doorgaans zo effectieve snelle tegenaanvallen konden niet worden gespeeld en Reehorst liep uit naar een 13-4 ruststand. Ook in de tweede helft kregen de Hengeloërs geen grip op de wedstrijd en uiteindelijk stond er een 28-9 score op het bord.

De Dames Senioren hadden deze week twee wedstrijden. Op donderdagavond een inhaalwedstrijd tegen The Flyers en zondags tegen Brummen. De wedstrijd tegen The Flyers is een wedstrijd om snel te vergeten. Slecht samenspel, veel balverlies en weinig initiatief. De eindstand was 7-21.
De wedstrijd tegen Brummen was daarentegen een goede wedstrijd. De verdediging zat dicht, mooie aanvallen, alertheid en snelheid. Bij rust stonden de dames van SV Quintus een punt voor en liepen met drie punten uit op de tegenstander. Helaas was de eindstand 13-12 met winst voor Brummen. Toch tevredenheid door het goede spel!
Quintus HS2 reisde zondag af naar Lichtenvoorde voor de wedstrijd tegen Erix HS2. In de eerste helft waren de teams erg aan elkaar gewaagd. Ruststand 11-9. Na rust liet Quintus steken vallen en kon de thuisploeg verder uitlopen. Eindstand 22-15.
Heren B1 speelde in Sporthal de Kamp tegen Reflex HB1 uit Varsseveld. Quintus speelde een leuke en vooral sportieve wedstrijd. Met een score van 5-4 op het bord werd de tweede helft gestart. Beide teams scoorden, maar door een goede eindfase kwam Quintus op voorsprong, waarmee voor het eerst dit seizoen winst werd behaald. Eindstand 12-9.
De meiden C moesten zondag thuis tegen Duiven DC2. Ze begonnen goed aan de wedstrijd. Er werd hard gewerkt in de verdediging. Ook in de aanval werd er goed gespeeld met een paar mooie aanvallen. ruststand 4-7. In de tweede helft gingen ze gewoon door met het goede spel en liepen ze in. Helaas konden ze net niet de opgelopen achterstand inhalen. Uitslag 10-11.

Programma voor 24 januari:
14:45 uur AAC / Swift A. HB1 - Quintus HB1: Elderveld Arnhem.
In Sporthal de Kamp:
09:05 uur Quintus E1 - Pacelli E1, 09:55 uur Quintus D1 - Pacelli D2, 10:40 uur Quintus HC1 - Duiven HC1, 11:45 uur Quintus HS2 - Artemis '15 HS3, 13:00 uur Quintus HS1 - Minerva HS1.

Zelos-veteranen actief bij Snertloop

ZELHEM - Ton LeNoble wist zijn team, Zelos 7, het veteranenteam, optimaal te motiveren voor de jaarlijkse Zelos/Broeder Snertloop. Maar liefst negen 'oudjes' liepen mee, waarvan zes zelfs de 10 kilometer. Zelf nam Ton, met kleinzoon Kyan, plaats in de 'bezemwagen', om van daaruit de begeleiding te doen, maar het ging fantastisch.

Joop Groot Roessink, teamlid en ervaren loper, fungeerde als haas voor de 10 km lopers. Op de foto de lopers met in hun midden haas-Joop.

Joop Groot Roessink moest het veteranenteam naar de finish 'hazen'. Foto: eigen foto