Toneelgroep Be-Kiek-Ut. Foto: PR
Toneelgroep Be-Kiek-Ut. Foto: PR

Toneel: 'Drie klepels in een Hoenderhok'

Be-Kiek-Ut

HENGELO/ZELHEM - 'Drie klepels in een Hoenderhok' is een plattelandskomedie van Theo Akkermans, geregisseerd door Ben te Dorsthorst.

Veel gekakel op een kippenboerderij, waar drie generaties van de familie Hoendervanger verstrikt raken in een aantal relaties die het nodige teweeg brengen. Ook de buurvrouw bemoeit zich er mee en het héle dorp spreekt er schande van, is het nu een kippenboerderij of toch een seksboerderij?

Kom 't Be-Kieken op:
Zaterdag 23 januari, om 20.00 uur in Ons Huis, Beukenlaan 30, Hengelo. Zondag 24 januari, om 14.30 uur in Ons Huis, Beukenlaan 30, Hengelo. Zaterdag 30 januari, om 20.00 uur in het Witte Paard, Ruurloseweg 1, Zelhem.

De zaal is 45 minuten voor aanvang geopend. Entree zes euro p.p. Reserveren kan via telefoon of de website.


(06) 25239750

www.be-kiek-ut.nl /reserveren


The Imitation Game in Filmhuis Hummelo

HUMMELO - Op vrijdag 22 januari gaan we terug in de tijd, naar de donkerste dagen van de Tweede Wereldoorlog. The Imitation game is een even indrukwekkend, als ontroerend en spannend WOII-drama waarin een autistische Britse wiskundige probeert de Duitse Enigma-code te breken.

Enigma
Tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden Duitsers een ingenieuze machine, de Enigma, om codeberichten te versturen aan de troepen en de vloot. Zelfs toen de Britse geheime dienst zo'n apparaat wist te bemachtigen lukte het nog niet om de code te breken, aangezien de Duitsers elke dag de instellingen veranderden en de codekrakers weer van voor af aan konden beginnen. Alan Turing wordt gerekruteerd door het Engelse leger om samen met andere knappe koppen een Duitse code te kraken, Enigma. Zij breiden de groep uit door een ludieke advertentie in de krant. Niet alleen het kraken van de code maar ook het persoonlijke leven van Turing komt in de film aan bod.

Onhandig maar ijzersterk
Net als in de BBC-serie Sherlock speelt Benedict Cumberbatch ook in deze film een ijzersterke rol als geniaal, sociaal onhandig buitenbeentje dat zich bezighoudt met het oplossen van puzzels. Met Oscarnominaties voor o.a. beste film, beste regisseur en beste acteur beslist een film die je gezien moet hebben.

Filmhuis Hummelo
De activiteitencommissie van Dorpshuis Hummelo organiseert in de wintermaanden filmavonden onder de noemer 'Filmhuis Hummelo'. We willen de bezoekers laten meegenieten van films waar je normaal gesproken misschien niet zo snel naar toe zou gaan. Laat je dus verrassen! De films beginnen om 20:30 uur en om 20:00 uur gaat de deur open. Kaarten kosten vijf euro en zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij de Spar en gewoon aan de deur. Reserveren kan ook via bestellen@dorpshuishummelo.nl.


Filmhuis Hummelo. Foto: PR