Deelnemers aan de Nieuwjaarsloop spurten weg. Foto: Achterhoekfoto.nl/Jonh Mokkink
Deelnemers aan de Nieuwjaarsloop spurten weg. Foto: Achterhoekfoto.nl/Jonh Mokkink

De Zelos Broeder Nieuwjaarsloop met honderden deelnemers

ZELHEM - Ook dit jaar heeft de voetbalvereniging ZSV Zelos in samenwerking met Frank Broeder van Broeder Financiƫle Dienstverlening weer een aantal mooie routes rondom het sportpark uitgezet om te wandelen, te Nordic Walken of hard te lopen. Er werden voor de hardlopers drie routes uitgezet van 3, 5 en 10 km.

Om 12.00 uur startte als eerste de allerjongste hardlopers voor de 3 kilometer. Voor hen was er na afloop van de run een warme hap met drinken in de kantine van Zelos. Vanaf 12.30 uur konden de wandelaars en de Nordic Walken starten en om 14.00 begonnen meer dan 100 volwassenen voor hun afstand van 5 of 10 kilometer.


Heide Smid Langenberg Veldtoertocht

ZELHEM - Zondag 17 januari organiseert Toerclub Zelhem weer de bekende en alom geprezen Heide Smid Langenberg Veldtoertocht. Deze toertocht, geschikt voor veldrijders en ATB-ers brengt de deelnemers vanuit Zelhem naar de voormalige vuilstortplaats De Langenberg, waar met medewerking van de ZAMC op hun clubterrein een mooi parcours met diverse beklimmingen wordt uitgezet.

Vanaf de Langenberg gaat het via de Oosterwijk en de Markeplas naar de bossen van het waterwingebied 't Klooster bij Hengelo, om vervolgens het bosgebied tussen Zelhem en Ruurlo aan te doen.
Hierbij moet met name gedacht worden aan 't Vossenbosch, dat gedeelte van 't Zand waar vroeger de bekende motorcrosses werden georganiseerd. De vele heuveltjes, het draaien en keren en het af en TOE losse zand zal veel van de conditie van de deelnemers vergen.

Ter hoogte van De Veldhoek is een pauzeplek voorzien, waar de deelnemers worden getrakteerd op warme bouillon en wat te eten, om hier weer wat op krachten te komen. Deelnemers aan de langste afstand gaan verder richting de bossen van Staatsbosbeheer bij Ruurlo, en voegen zich later weer in op de route van de kortste afstanden, die wederom via 't Vossenbosch de koers weer richting Zelhem zetten.
De veldtoertocht kent 3 afstanden, te weten 25, 35 en 50 kilometer. De kosten voor inschrijving bedragen 4 euro voor leden van de NTFU en 5 euro voor niet leden, en kunnen worden voldaan bij de start. Deze is als vanouds gesitueerd bij de kantine van Sportvereniging Zelos, gelegen aan de Halseweg in Zelhem. Gestart kan worden tussen 9.00 en 10.00 uur, voorinschrijving is niet nodig. Leden van de NTFU kunnen gebruik maken van Scan & Go, hetgeen de doorstroom bij het inschrijven zal versnellen.

Dat de tochten van Toerclub Zelhem voldoen aan het hoge niveau dat de Nederlandse Toerfiets Unie stelt, is gebleken tijdens de recent georganiseerde veldtoertochten. Deze tochten zijn door de NTFU beoordeeld en gekwalificeerd met de maximaal haalbare 3 sterren.

Als laatste wil Toerclub Zelhem ook dezelfde 3 sterren halen voor de Heide Smid Langenbergtocht, en zal dan ook alles uit de kast halen om hetzelfde niveau opnieuw te halen en daar waar mogelijk zelfs nog te verbeteren. Toerclub Zelhem kan zich gelukkig prijzen met de medewerking van diverse landgoed- en grondeigenaren, die het mogelijk maken om een veldtoertocht als deze uit te zetten. Zonder deze medewerking zou dit niet mogelijk zijn.


www.toerclubzelhem.nl
info@toerclubzelhem.nl