Nieuwe parkeergarage in Noorderhaven. Foto: Bas Bloem
Nieuwe parkeergarage in Noorderhaven. Foto: Bas Bloem

Nieuwe parkeergarage Zutphen opent 16 januari

Geen gratis parkeren meer achter het station

ZUTPHEN - Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe parkeergarage in Noorderhaven. Deze garage is van NS en wordt geëxploiteerd door Q-park. Maandag 16 januari 2017 gaat de parkeergarage open. Vanaf dat moment moet er ook op straat betaald worden.

De wijk Noorderhaven is een deel van het centrumgebied van Zutphen. Daarom gaat er hetzelfde parkeerbeleid gelden. Op dit moment parkeren onder anderen forenzen en bezoekers nog gratis 'achter het station'. Dat gaat dus veranderen. Zowel in de parkeergarage als op de openbare parkeerplaatsen in Noorderhaven moet vanaf 16 januari betaald worden. Dit geldt natuurlijk niet voor parkeren op eigen terrein.

Vanaf dat moment moet er ook op straat betaald worden

Tarieven
In de P+R zijn zo'n 375 betaalde parkeerplaatsen. Het uurtarief in de parkeergarage is € 1,60. Voor treinreizigers geldt een gereduceerd dagtarief van maximaal € 3,50. Abonnementen lopen via Q-Park. Op de openbare parkeerplaatsen buiten de parkeergarage betaal je € 1,70 per uur. Het gebied en de tijden waarop betaald moet worden, zijn duidelijk aangegeven met borden en op de parkeerautomaten. Betalen moet van maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur en vrijdag (koopavond) tot 21.00 uur.

Het kan met pin, creditcard of via belparkeren. Het is ook mogelijk om een parkeerabonnement aan te schaffen voor de openbare parkeerplaatsen in Noorderhaven. Dit kost € 530,40 voor een jaar. Kijk voor meer informatie op www.zutphen.nl/parkeren.

Handhaving
Verder is het goed om te weten dat de huidige P+R en het tijdelijke parkeerterrein Het Koelhuis verdwijnen zodra de parkeergarage in gebruik wordt genomen. Team Handhaving ziet er samen met grondeigenaren op toe dat wildparkeren op bouwterreinen en stroken niet meer plaatsvindt.