De meiden van groep acht haalden hiermee ruim 210 euro op. Foto: PR
De meiden van groep acht haalden hiermee ruim 210 euro op. Foto: PR Foto:

Nagels lakken voor Serious Request

VORDEN - Donderdagavond 22 december na de kerstviering in de kerk, hebben de meiden van groep 8 van basisschool 'De Vordering', ontzettend veel nagels gelakt van kinderen, ouders/verzorgers en opa's en oma's. Ze steunen hierbij niet alleen Serious Request, maar ook Tijn van 6, die deze actie landelijk gestart is. Wat een geweldig initiatief van hem. Op 'De Vordering' is 211,15 euro opgehaald, een mooi resultaat voor een goed doel.


Nieuwjaars- rolletjes bij 'De Werf'

VORDEN - Ideële kringloopwinkel 'De Werf' nodigt zaterdag 7 januari iedereen uit om tussen 09.00 en 12.00 uur langs te komen in haar kringloopwinkel op de Enkweg voor een kop koffie met een nieuwjaarsrolletje. Niet alleen kunt u dan ons uitgebreide assortiment bewonderen, maar ook kunt u elkaar de beste wensen voor 2017 geven in een gezellige ambiance. Ook in 2017 zal 'De Werf' een deel van haar opbrengst gaan gebruiken voor het financieel ondersteunen van acties die zijn gericht op het welzijn van de Vordense gemeenschap. Hierover wordt u binnenkort nader geïnformeerd. Op 31 december is 'De Werf' gesloten.


Kerstviering PCOB

VORDEN - Vrijdagmiddag 16 december kon waarnemend voorzitter Ton Knevel vele belangstellenden in De Soos welkom heten voor de jaarlijkse Kerstviering van de PCOB afdeling Vorden en omstreken. Hij opende dit samenzijn met gebed.

Door een voorbereidingsgroep was een mooie kerstliturgie samengesteld, afwisselend met te zingen liederen, schriftlezing en gedichten. Marian Stortelder, pastoraal medewerkster van De Wehme, verzorgde de meditatie. Zij was verbaasd over de grote opkomst, zelfs meer dan in een zondagse kerkdienst. Zij vroeg de aanwezigen 'wat heeft u aangetrokken hier naar toe te komen?'. Zij sprak de wens uit dat we in het alledaagse, het verhaal van het Kind , Gods licht mogen ervaren. Na de pauze, waar traktatie van warme chocolade volgde met een overheerlijke kerstkrans, werd de liturgie voortgezet. Hierna hield bestuurslid Wim de lange een kerstvertelling over 'De Wijzen uit het Oosten'. Hij ging in op de namen van de drie Wijzen, waar er één vermoedelijk uit Syrië kwam. Dit kwam naar voren over oude geschriften van dit land. Hij vroeg zich af of dit de laatste oorlog zou zijn van dit boeiende land. Hierna vertelde Marian Stortelder nog een kerstverhaal in moderne setting over 'de herbergier van Bethlehem' .

De voorzitter bedankte de inleiders voor de prachtige vertellingen en Anneke Rigterink voor het spelen op het elektronisch orgel. Hij wenste de aanwezigen Gezegende Feestdagen toe. Hij riep de aanwezigen op tot bijwoning van de volgende vergadering op donderdagmiddag 26 januari,waar de heer D.de Riet uit Groenlo een parodie zal brengen op Dorus. Hiermee werd deze geslaagde kerstviering afgesloten.