Blij dat we Bennie Wunderink tijdens opnames hebben vastgelegd. Foto: PR
Blij dat we Bennie Wunderink tijdens opnames hebben vastgelegd. Foto: PR Foto:

'We hopen natuurlijk dat we de
verwachtingen waar kunnen maken'

VORDEN - Wat de kaartverkoop betreft is de belangstelling voor de documentaire 'Ode aan Vorden' groot. Inmiddels drie avonden uitverkocht en nog steeds vragen mensen om kaarten. Fons Rouwhorst: "Dat betekent dat we naar een vierde voorstelling gaan en wel op zondagmiddag 5 februari. We hopen natuurlijk dat we de verwachting van de toeschouwer waar kunnen maken. Ik kan mij ook voorstellen dat de vele acteurs die hebben mee gedaan zichzelf graag willen terugzien."

Er zijn de afgelopen jaren heel veel opnames gemaakt. Het maken van opnames duren vaak lang maar in de montage wordt het geheel regelmatig teruggebracht naar enkele seconden. Dat komt omdat je een tijdsbeeld maakt van 2015-2016 van Vorden en omgeving en hierin zoveel mogelijk wilt laten zien.

Vaak worden historische of belangrijke figuren in een standbeeld vereeuwigd en worden in een beeld gevangen om te blijven voortleven. Onlangs overleed een markant figuur uit de Kranenburg: Bennie Wunderink. Fons: "Ik ben blij dat we Bennie op een manier, zoals zoveel mensen hem kennen, voor eeuwig hebben vastgelegd in de documentaire".

De wereld waarin we nu leven is het product van menselijk handelen. Dat laat sporen na. Rouwhorst: "We hopen dat dit document sporen nalaat voor de komende generaties. Het is mooi om de film na vijf of tien jaar terug te zien. Dan zie je wie er destijds allemaal aan de activiteiten hebben deelgenomen, hoe ze er toen uitzagen en hoe de Vordense gemeenschap en buurtschappen zich manifesteerden. Op deze manier heeft het document ook een cultureel-historische waarde.".