Impressie van een 3D tekening van een woning. Afbeelding: PR
Impressie van een 3D tekening van een woning. Afbeelding: PR Foto:

'Visueel maken wat je te bieden hebt'

VORDEN – Dat is het onderscheidend vermogen van Aannemersbedrijf Ruiterkamp, dat middels een bouwkundig tekenprogramma niet alleen de 2D maar ook de 3D bouwtekeningen voor haar klanten kan verzorgen. Directeur Henk Ruiterkamp:"Met deze interne specialiteit, kunnen wij naast de nieuw- en/of verbouw en restauratie ook het tekenwerk verzorgen en visueel maken wat we te bieden hebben. De wensen en ideeën van de opdrachtgever worden daarmee vertaald in een bouwwerk op maat, van ontwerp tot uitvoering en nazorg".

Door Bernadet te Velthuis

Waar een architect graag zelf een stempel op het ontwerp van een bouwwerk zet, gebeurt dit bij Aannemersbedrijf Ruiterkamp niet. Ruiterkamp:"De klant bepaalt zelf exact hoe hij of zij het hebben wil, wij geven slechts vrijblijvend advies op basis van onze kennis en ervaring. ".

Bijzondere restauratieprojecten dankzij certificering Aannemersbedrijf Ruiterkamp, gevestigd aan de Lindeseweg 26 in Vorden, verzorgt het timmer- en metselwerk voor nieuwbouw en verbouw en mag daarnaast gecertificeerd restauratiewerk uitvoeren. "De jaarlijkse audit voor het certificaat Kennis en Kunde is pas geleden weer volledig goed bevonden", vertelt de directeur niet zonder trots. Dankzij deze certificering mag het aannemersbedrijf onder andere voor Natuurmonumenten diverse restauratiewerkzaamheden uitvoeren. Daarnaast gaat Aannemersbedijf Ruiterkamp het metsel- en restauratiewerk uitvoeren voor de oude boogbrug van Kasteel Hackfort, welke in het voorjaar opnieuw opgebouwd zal worden. "Een voorbeeld van een mooi project waar we dankzij onze certificering aan mogen meewerken. Daarnaast is Prowonen een goede, constante opdrachtgever voor ons, waar wij geregeld uiteenlopend klein onderhoud voor uitvoeren. De komende 5 maanden staat er veel vast werk in opdracht gepland naast de lopende projecten. Een mooi begin van 2017".

'Met plezier terugkijken op een werkzaam leven' Henk Ruiterkamp begon in 1965 als tweede generatie mee te werken in het bedrijf, dat door zijn vader in 1946 opgestart werd. "Sommige families ken ik al generaties lang", zo vertelt Henk Ruiterkamp terugblikkend op al die jaren bij Aannemersbedrijf Ruiterkamp. "Klanten waar ik in 1965 ben begonnen, voer ik nu nog werkzaamheden uit". Wel hoopt hij zijn werk wat af te bouwen en met de derde generatie in de startblokken is dit prima mogelijk. Ruiterkamp: "Ik vind het belangrijk om het bedrijf in goede orde na te laten en dat ik met plezier terug kan kijken op mijn werkzame leven. En dat is zeker het geval mag ik wel zeggen".

Daarnaast is de directeur trots op het feit dat het bedrijf altijd voornamelijk heeft gewerkt (en nog steeds doet) met een team van vast personeel: "De meesten kwamen van school en gingen pas met hun pensioen weer weg. De personeelsleden zijn de gezichten van het bedrijf en dit vind ik van groot belang naar onze klanten toe".

Voor meer informatie over Aannemersbedrijf Ruiterkamp en impressies van de 3D bouwtekeningen, kan men een kijkje nemen op de website.


info@ruiterkamp.nl

www.ruiterkamp.nl