Muziekmiddag in Buurthuus Varssel met Duo Double. Foto: PR
Muziekmiddag in Buurthuus Varssel met Duo Double. Foto: PR Foto:

Het feest in Varssel kan beginnen

Varssel - De festiviteiten van het jaarlijkse Varsselse Feest vinden plaats op 14, 15 en 16 oktober 2016. Op het programma staan optredens van vier muziekbands en artiesten en een voorstelling van het jubilerende Varsselse toneelgezelschap. Natuurlijk ontbreken de volksspelen en het kinderfeest niet. Alles speelt zich af in en rondom de verwarmde feesttent bij de Varsselse molen.

In 1992 is in Varssel een eigen toneelgezelschap opgericht. Dit jaar komt het Varssels Volkstoneel met de 25e voorstelling op vrijdag 14 oktober om 19.15 uur. Op vrijdagavond wordt de doldwaze klucht 'Trammelant op Hoeve Hopeloos' uitgevoerd. Het stuk speelt zich af op de boerderij van Jaap Zwaan. Zijn zonen Bertus en Tinus komen thuis van een lange motorsafari in Afrika. De buurmeisjes Lottie en Lotje zijn blij dat ze terug zijn en hopen dat hun stille droom, een verloving met Bertus en Tinus, eindelijk werkelijkheid zal worden. Ook Miep, de moeder van Lottie en Lotje, dringt er bij Jaap op aan. Bertus en Tinus willen echter wat anders. De zaak wordt pas echt gecompliceerd als Juliette, de nieuwe huishoudster van Jaap, ten tonele verschijnt. Want niet alleen Jaap wordt smoorverliefd op Juliette, maar ook Bertus en Tinus hebben een oogje op haar. De spelersgroep heeft er veel zin in om de bezoekers een plezierige avond te bezorgen. Entree € 7,50 (inclusief koffie en cake). Tijdens de pauze vindt een verloting plaats; de hoofdprijs is een fiets. Na afloop van de toneelvoorstelling is er volop gelegenheid om te dansen en te feesten op muziek van DJ Jordy.

Volksspelen
Op zaterdagmiddag worden traditiegetrouw de volksspelen gehouden, die om 13.30 uur zullen worden geopend door wethouder Jan Engels. Het eerste schot op de houten vogel zal worden gelost door Thijs Groot Roessink, schutterskoning van 2015. Daarnaast kan worden deelgenomen aan vogelknuppelen, handboogschieten, kegelen, doeltrappen, bolero, pijlenrad en bierpul schuiven. Tevens worden er wedstrijden met "bladblazers" gehouden.

Feestavond
Zaterdagavond is er een knallend feest met de populaire band The Euros. Zij staan garant voor een absurde en energieke show in een uniek decor waarin alleen de allerbeste hits, de CO2, de vlammen en de confetti je om de oren vliegen. De optredens van de band worden afgewisseld met muziek van DJ Dré (André Nijman, zoon van tante Rikie) die met zijn verrassende discoshow vol meezingers van elke gelegenheid een geweldig feest maakt. De entree bedraagt 10 euro. Voor jongeren onder de 18 jaar is de entreeprijs 5 euro, indien zij voor 21.30 uur aanwezig zijn in de feesttent.

Kinderfeest en muziekmiddag
Op zondag om 13.00 uur start vanaf het Buurthuus Varssel de optocht voor de kinderen met hun zelfversierde fietsen, skelters etc. Het nieuwe koningspaar zal hen vergezellen. Om 13.30 uur beginnen de kinderspelen. Tussentijds wordt de jeugd getrakteerd op allerlei lekkere dingen en mogen zij een graai doen in de grabbelton. Zowel op zaterdag als op zondag kunnen de kinderen gratis rondjes draaien in de draaimolen en staan er een springkussen, skelters en speciale fietsen klaar.

Op zondagmiddag zijn er tevens bijzondere acts van de goochelende karikaturist Rene van Hooren. Vanaf 15.00 uur speelt Duo Double L muziek voor jong en oud. Het optreden van de rasmuzikanten Clementine en Bernard, aangevuld met een derde muzikant (vandaar die L), staat garant voor 100 % feest. De entree voor de muziekmiddag is geheel vrij.


Slagwerkgroep Crescendo presenteert 'Beating the Border'

HENGELO - Slagwerkgroep Crescendo is een eigentijdse en energieke groep percussionisten uit Hengelo. Met drums, combo en zangeressen lieten ze vorig jaar met hun concerten 'Stick together' horen popmuziek en swingende nummers aan te kunnen. Met 'Beating the Border' worden dit najaar de grenzen weer verlegd met hip en trendy drumwerk.

Dit jaar zal er een slagwerkspektakel op zondag 30 oktober en zondag 13 november in de Gruitpoort te Doetinchem zijn. Naast dat Slagwerkgroep Crescendo zelf met het gehele instrumentarium op het podium staat, komen er ook weer spetterende gastoptredens van muzikanten uit onze regio: tijdens beide edities zal er een verrassend optreden verzorgd worden door het veelbelovende duo Marise en Hidde. Marise is bekend van The Voice Kids 2016. Samen zijn Marise en Hidde tweede geworden bij de Nationale Talentenjacht van Unicef en stonden ze in de finale van Rabobank On Stage 2016 met zelfgeschreven nummers, pure sfeervolle muziek en zang. Zondag 30 oktober is te gast Melodisch Slagwerkgroep de Eendracht uit Hummelo onder leiding van Mike de Geest. Zondag 13 november komt de formatie Vibracoustic uit België: the alternative percussion coverband. Dit percussie ensemble onder leiding van Nico Camps brengt muziek van Stromae, Damien Rice, Iron Maiden, Duran Duran, Sigur Ros, A-Ha, Elton John, Fleetwood Mac; tot het iets serieuzere werk. Dit worden weer mooie sfeervolle concerten, die u niet wil missen. informatie via de site.


www.crescendohengelo.nl/beatingtheborder


Stap en Draf is klaar voor spectaculair weekend

HENGELO - Zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2016, zoals elk jaar het tweede weekend van oktober, wordt de 27e Samengestelde Menwedstrijd gehouden door Menvereniging In Stap en Draf. Op het terrein De Hietmaat komen veel liefhebbers van mennen bijeen om deel te nemen of te kijken.

Trots is het bestuur en het wedstrijdsecretariaat op de vele deelnemers uit het hele land, die graag naar Hengelo Gelderland komen. Maar zeker ook op de vele leden van de vereniging die al ruim twee weken bezig zijn met het opbouwen van de hindernissen en het terrein. Het gehele weekend helpen heel veel vrijwilligers, zoals juryleden, hindernisrechters, verkeersregelaars, ringmeesters, tijdwaarnemers, schrijfsters en cateringmedewerkers mee. De omroepsters vertellen het publiek van alles over de aanspanningen, zoals de tijden en leuke wetenswaardigheden. "Verder kunnen we deze wedstrijd niet organiseren zonder medewerking van de grondeigenaren.", aldus voorzitter Theo Hamer. De leden hebben ook dit jaar weer een mooi parcours met hindernissen gebouwd onder toeziend oog van Bennie Steenblik. De dressuur en vaardigheid (kegeltjesproef) staan zaterdag 8 oktober op het programma, zondag 9 oktober is de marathon waarbij de deelnemers eerst een wegparcours afleggen en daarna een zestal hindernissen op het terrein. Vanwege het dierenwelzijn worden alle paarden en pony's vooraf en naderhand gecontroleerd door een dierenarts. "De deelnemers komen met trailers en caravan en maken er altijd een gezellig weekend van want Hengelo is de laatste buitenwedstrijd van het jaar. Verder is opvallend dat er dit jaar veel tandemrijders meedoen." Vereniging van het aangespannen paard 'In Stap en Draf' is opgericht in 1979. "Elke maand wordt er door eigen leden een rit uitgezet. Verder hebben wij het eerste weekend van september de open dag, dit is een dag om iedereen te laten proeven aan het mennen en om nieuwe leden te enthousiasmeren.