Vorden nieuwe shirts Barendsen Staaltechniek Vorden. Foto: PR
Vorden nieuwe shirts Barendsen Staaltechniek Vorden. Foto: PR Foto:

Vorden 1 wint van koploper AZC

Vorden - Afgelopen zondag stond op Sportpark 't Grote Veld de clash tussen AZC uit Zutphen en v.v. Vorden op het programma. Deze derby werd twee seizoenen ook al afgewerkt in de toenmalige derde klasse C, maar beide ploegen zijn inmiddels gepromoveerd naar de 2e klas en vandaar dat zij elkaar dit seizoen wederom treffen. Het werd een schitterend schouwspel voor 750 toeschouwers, waarvan 300 uit Zutphen, waarbij uiteindelijk de thuisploeg met de minimale score van 1-0 de volle drie punten in Vorden liet.

De wedstrijd begon direct spectaculair met in de eerste 10 minuten direct al twee doelrijpe kansen voor zowel Vorden als AZC. Dit was direct het gevolg van de intentie van de thuisploeg door te kiezen om de koploper van de 2e klasse I van meet af aan het vuur aan de schenen te leggen. In de 8e minuut kwam een stuiterbal op ongeveer 11 meter precies voor de voeten van spits Frank Hiddink maar zijn inzet werd op een spectaculaire wijze uit het doel gewerkt door de doelman van AZC. Nog geen twee minuten later kreeg aan de andere kant AZC een prima kans om de score te openen, toen een voorzet van rechts keurig naar de grond werd gekopt door AZC, maar nu was het de doelman van Vorden, Robin Verstege, die zich wist te onderscheiden. De eerste helft was een prachtig schouwspel voor de 750 toeschouwers, waarvan 300 uit Zutphen, doordat het tempo erg hoog lag, het spel door beide ploegen direct werd gespeeld en er aan beide kanten grote kansen te noteren vielen. Zo werd bij Vorden een inzet van Mike van Lingen van de lijn gehaald en belande een keihard schot van dezelfde Mike van Lingen via een speler van AZC en de vuisten van keeper van de Broek tegen de paal. In de allerlaatste minuut voor rust was het AZC dat leek op voorsprong te komen, toen goed doorzetten van de linksbuiten van AZC ervoor zorgde dat de bal precies voor de voeten van spits Havenaar kwam. Deze kon vanaf 7 meter rustig de hoek uit kiezen, maar zijn rolletje met binnenkant voet ging voorlangs.

Na de rust werd het tempo getemperd door meer venijnige duels waardoor er meer overtredingen kwamen, dus vrije trappen en af en toe ook verzorgingsmomenten. Maar al met al bleef het een aantrekkelijke wedstrijd waarin uiteindelijk in de 70e minuut de beslissing viel door de "Man of the Match' Ate Barendsen. Hij wist een hoge voorzet van rechts keurig te controleren en direct daarna in te schieten, maar zijn inzet werd via de keeper op de lijn gekeerd door de rechtsback van AZC. De rebound was echter wederom voor Ate Barendsen en ook dit keer wist van de Broek nog wel zijn hand er tegenaan te krijgen, maar was het niet genoeg en verdween de bal in het doel van AZC. Zoals zo vaak wist ook dit keer Vorden 1 de minimale voorsprong over de streep te trekken al moest het geel-zwarte kamp nog wel een keer flink de adem in houden. In de 88e minuut verdween een tegendraadse kopbal buiten bereik van doelman Verstege tegen de paal en zodoende kon de ploeg van trainer Michel Feukkink alweer haar tweede overwinning vieren naast 2 gelijke spelen na 5 wedstrijden in het tweede jaar in de 2e klas. Volgende week staat de uitwedstrijd in Elst tegen Spero op het programma.

Vorden 1 in het nieuw
Barendsen is al sinds begin jaren '70 sponsor van v.v. Vorden en nadat 'Kluvers Sport Totaal', 'Sorbo' en 't Pantoffeltje' vanaf 1985 t/m 1995 op het shirt van het 1e elftal prijkte is het staalbedrijf vanaf 1995 zelfs hoofdsponsor van de geel-zwarte club uit Vorden. Naar aanleiding van een nieuwe huisstijl en een nieuw logo heeft Barendsen Staaltechniek Vorden gisteren het 1e elftal in het nieuw gestoken en staat in het 21e jaar de naam BSV niet alleen op de borst, maar ook op de rug van de shirts van Vorden 1. Voor de wedstrijd tegen AZC werd door Herman Vrielink namens de sponsorcommissie van v.v. Vorden, Henri Barendsen bedankt voor zijn geste en werd hij samen met het 1e elftal op de foto gezet.

Schotman Restauraties steekt SV Ratti JO11 in nieuwe trainingspakken

Vorden - Op zaterdag 1 oktober stond voor SV Ratti JO11-1 (E-pupillen) de thuiswedstrijd tegen Pax JO11-2 op het programma. Ruim voor aanvang van de wedstrijd arriveerden alle spelertjes op Sportpark De Eik. Dat was niet voor niets, want deze dag ontvingen de fanatieke voetballertjes allemaal een nieuw trainingspak, aangeboden door Schotman Restauraties. Eigenaar Bert Schotman was speciaal naar het Ratti-terrein gekomen om de trainingspakken te overhandigen. Zo trots als een pauw gingen de meiden en jongens van Ratti JO11 in hun nieuwe outfit met Bert Schotman op de foto.

De nieuwe trainingspakken werkten als mentale doping, want na de eerste paar competitiewedstrijden verloren te hebben, gingen de groen-witte brigade uit Kranenburg vol de strijd aan tegen Pax. Na al snel een 2-0 voorsprong te hebben genomen, keek Ratti JO11 kort na rust ineens tegen een 3-5 achterstaand aan. Collectief werden de mouwen het laatste kwartier van de wedstrijd nog een keer opgestroopt en met vereende krachten zocht Ratti de aanval. Deze enorme werkloos werd beloond, want na het laatste fluitsignaal kon een prachtige 8-5 overwinning voor Ratti genoteerd worden op het wedstrijdformulier. Alle spelertjes van SV Ratti JO11-1 bedanken Schotman Restauraties voor de fraaie trainingspakken. Met zulke mooie trainingspakken zullen er vast nog een aantal goede resultaten geboekt worden.