De Kerstmarktcommissie van de VOV al proostend samen met Jan Hulshof en Bernard Wunderink bij de nieuwe sfeermarktkraam. Foto: Jan Hendriksen
De Kerstmarktcommissie van de VOV al proostend samen met Jan Hulshof en Bernard Wunderink bij de nieuwe sfeermarktkraam. Foto: Jan Hendriksen Foto: Jan Hendriksen

Zes eigengemaakte sfeermarktkramen VOV

Vorden – Het duurt nog even. Maar de voorbereidingen achter de schermen zijn al volop gaande: de Vordense Kerstmarkt. Het is misschien wel een van de sfeervolste markten in zijn soort. En dit jaar is de markt nog sfeervoller. Want de Kerstmarktcommissie van de Vordense Ondernemers Vereniging (VOV) beschikt sinds kort over zes eigen gemaakte sfeermarktkramen. Met dank aan de drie creatieve Vordense mannen: Bernard Wunderink, Jan Hulshof en Tonnie Linnenbank.

Door Jan Hendriksen

Met materialen van Vordense ondernemers en de inspanningen van Bernard Wunderink, Jan Hulshof en Tonnie Linnenbank beschikt de Vordense Ondernemers Vereniging over een zestal mooie sfeerkramen die ook elders hun nut kunnen bewijzen. Zo heeft de eerste kraam tijdens de opening van de Vordense Muziekkoepel al proefgedraaid. "En dat pakte prima uit. We beschikten al over vier blokhutten die we ook tijdens de Kerstmarkt gebruiken en ook verhuren. Maar we waren op zoek naar een iets kleinere uitvoering zoals we die voor de Kerstmarkt ook al huurden. Na wat speurwerk en eigen creativiteit hebben Bernard, Jan en Tonnie de uitvoering gegeven aan de sfeerkramen die heel gemakkelijk te demonteren zijn", zo vertelt Antoon Peters van de Kerstmarktcommissie van de VOV als de commissie zich bij de opslagschuur van de VOV voor een fotomoment verzameld heeft. De sfeermarktkramen bestaan uit vier elementen. Bernard Wunderink: "De kramen zijn zeer handzaam, snel in elkaar te zetten en gemakkelijk vervoerbaar. Kortom: een perfecte kraam waarin een ondernemer of hobbyist zich optimaal kan presenteren aan het publiek."

Een sfeermarktkraam is op de kerstmarkt te huur voor veertig euro voor leden van de VOV en voor 55 euro voor niet-leden. Men kan hiervoor contact opnemen met Marianne Weulen Kranenbarg via marianne@weulenkranenbarg.nl.

Ontmoeten en genieten
Met de presentatie van de sfeermarktkramen nam de Kerstmarktcommissie van de VOV een klein voorschot op de komende Kerstmarkt die zaterdag 17 december in het centrum van Vorden plaatsvindt. "We borduren verder op de succesvolle editie van vorig jaar. En dat is inclusief een heuse Vordense 'preuverie'. Want die viel vorig jaar uitermate goed in de smaak", zo verklaart voorzitter Irene Burger van de Kerstmarktcommissie die verder uit Marianne Weulen Kranenbarg, Eddy Klein Brinke, Karin Garritsen, Marian te Riele-Garsen en Antoon Peters bestaat.

Ontmoeten en genieten is het motto van de Kerstmarkt 2016 waaraan naast ondernemers ook diverse verenigingen, stichtingen en hobbyisten deelnemen. Het programma is bijna rond, maar er is nog plaats voor een aantal standhouders. Daarnaast vormt muziek ook een belangrijk onderdeel van de markt die van 14.00 tot 19.00 uur plaatsvindt.