V.l.n.r. Cees van Voskuilen (voorzitter), Lisette Wiendels-Dijkman en Martine Dijkman (beide tennisleraar) en Paul Wijers (secretaris). Foto: PR
V.l.n.r. Cees van Voskuilen (voorzitter), Lisette Wiendels-Dijkman en Martine Dijkman (beide tennisleraar) en Paul Wijers (secretaris). Foto: PR Foto:

Overeenkomst Vordens Tennispark en Dijkman Tennis

Vorden - Zaterdag 10 september heeft het Vordens Tennispark een overeenkomst gesloten met de tennisleraren van Dijkman Tennis. Hiermee heeft de tennisvereniging zich voor de toekomst verzekerd van de deskundige begeleiding en de verzorging van de tennislessen door Lisette en Martine Dijkman. Wil je ook ervaren dat tennis een leuke sport is om te beoefenen, aarzel dan niet om contact op te nemen via info@vordenstennispark.nl


Vierakker-Wichmond klaar voor Nederlands kampioenschap tijdrijden

VIERAKKER/WICHMOND – Wielerclub RTV Vierakker – Wichmond heeft zes renners geselecteerd voor het Nederlands kampioenschap tijdrijden. Rens te Stroet, Koen Jansen, Martijn Versteege, Valerius den Herder, Tom Krajenbrink en Peter Makkink zullen zaterdag 1 oktober om twaalf over drie aan het vertrek staan voor de club. Het kampioenschap wordt verreden in Dronten.

De motor van het zeskoppige team, Rens te Stroet, verlengde eerder deze maand zijn contract bij Cyclingteam Jo Piels. Hij is nog een jaar langer gebonden aan de ploeg van ploegleider Han Vaanhold. Het crossseizoen van Thijs van Amerongen is afgelopen woensdag begonnen met een wereldbekerwedstrijd in Las Vegas. Hij eindigde als tiende en was de eerste Nederlander die de finish passeerde. Zaterdagavond moest Van Amerongen wederom aan de bak in Amerika, ditmaal in Iowa. In deze strijd om punten in het wereldbekerklassement werd Van Amerongen zestiende. Hij heeft in totaal nu 77 punten verzameld en staat daarmee op de elfde plaats in het klassement.


Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Uitslag donderdag 22 september, vierde avond van de eerste ronde competitie 2016/2017, Bridgeclub Bronkhorst.

In de A-lijn veertien paren met een stilzit, zowel in de B-lijn tien paren als in de C-lijn dertien paren, daarom een stilzit in deze lijn. Dat is onvermijdelijk als er één lijn is met een oneven aantal paren. Het stilzitpaar krijgt voor die ronde 50%. Deze avond liggen de scores heel dicht bij elkaar, geen hoge uitschieters.

Uitslag: Lijn A: 1. An Wortel & Paul Niks 57,64% 2. Dinie Hartelman & Ruud Bijloo 56,50%, 3. Joke Damveld & Hans Oldhoven 55,56%. Lijn B: 1. Riekie Nieuwenhuis & Riet Niesink 58,33%, 2. Annelies Schröder & Jan Rondeel 56,25%, 3. Tiny Kleinreesink & Wim Schipper 55,73%. Lijn C: 1. Henk Boers & Lenie Lamers 57,33%, 2. Arie Gouka & Frieda van der Schot 57,25%, 3. Desire Bosman & Johan Hilderink 57,17%.

Op donderdag 29 september de laatste speelavond avond van deze eerste ronde. Afmelden minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329.

Bij voldoende opgave start een nieuwe beginnerscursus bridgen en ook weer een cursus voor gevorderden, gegeven door Ruud Bijloo en Marijke Hilderink. Opgave kan bij Marijke Hilderink, emailadres: m.hilderink@kickxl.nl, telefoonnummer 0575-464170.


Ont-moeten met als onderwerp Israel

Vorden - Israël is een fascinerend land met een oude en zeer bewogen geschiedenis. Het is ook een land met veel conflicten en diepgaande tegenstellingen tussen bevolkingsgroepen. Theo en Loes Breimer hebben jarenlang in dit land gewoond en gewerkt. Zij zullen vertellen hoe het is om te leven in een land waar aanslagen en oorlogsdreiging van buitenaf dagelijkse realiteit is. Een belangrijke reden voor hen om in Israël te wonen en werken is de hulpverlening aan Holocaust slachtoffers. Zondagavond 2 oktober om 19.00 uur in het Achterhuus achter de Geref. Kerk, Zutphenseweg 13 in Vorden. De bijeenkomst duurt ongeveer drie kwartier en daarna is er koffie/ thee en gelegenheid tot vragen stellen.