Vaker naar buiten om te bewegen. Foto: PR
Vaker naar buiten om te bewegen. Foto: PR Foto:

Kinderen genieten volop van de nazomer

Kranenburg - Op basisschool De Kraanvogel is dit jaar een proef gestart met een extra pauze in de ochtend. Aanleiding hiervoor was een studiereis naar Finland, waar het onderwijs internationaal bekend staat als zeer goed. Daar viel op dat kinderen vaker dan in Nederland even naar buiten gingen om te spelen/bewegen en vervolgens weer heel geconcentreerd met hun werk bezig konden zijn.

Omdat het afgelopen week en ook deze week zulk uitzonderlijk goed weer was, konden de kinderen tijdens de lunchpauze zich verkoelen doordat de conciërge de sproeiers had aangezet op het veld naast de school. De kinderen konden zo lekker bewegen en tegelijkertijd afkoelen. Het is belangrijk dat kinderen veel bewegen en samen spelen, op De Kraanvogel is daar vooral tijdens de middagpauze (een uur) volop tijd voor!


Lezing wederdoop door oud-huisarts Sterringa

Vorden - Op 29 september om 20.00 uur houdt de in Vorden woonachtige, oud-huisarts dokter Sterringa een lezing in De Voorde, Kerkstraat 15 in Vorden. De lezing, met de aparte titel: 'D- Do- Dop- Doop + Wederdoop' gaat over een kleine christelijke stroming die in ons land even oude papieren heeft als het gereformeerde/hervormde protestantisme: de zogenaamde wederdopers.

Een boeiend stukje kerkgeschiedenis in de zijlijn, zo'n 500 jaar geleden met een man zoals Jan van der Leyden, de schipbreuk van de Batavia, het Koninkrijk Münster, de vervolging van de Doopsgezinden, het Mirakel van Amsterdam, enz. En wie weet komt Menno Siemons ook nog voorbij. Een interessante avond waarvoor de Commissie voor Vorming en Toerusting van de Protestantse gemeente in Vorden u van harte uitnodigt.

Voor nadere informatie, Marja Westervoorde.


0575-553095

westervoorde@planet.nl


Seniorensoos over landgoed en boerderijen

Vierakker/Wichmond - De uitleg over het gebruik van de Iphone, zoals gepland voor de seniorensoos Vierakker-Wichmond van dinsdag 27 september, kan helaas niet doorgaan. In plaats daarvan zal vanaf 14.30 uur de heer Jan Brinkman een praatje houden over wat er allemaal voor moois en interessants in onze directe omgeving is te vinden. Hij zal vertellen over het wild en de boerderijen op het landgoed Hackfort en dat ook nog in het dialect. Senioren, 60 plus, worden van harte uitgenodigd voor deze middag. De zaal is open vanaf 14.00 uur. Locatie: Ludgerusgebouw te Vierakker.


Bokbiermiddag bij Café De Tol

ZELHEM - Het muzikale seizoen bij Café De Tol in Zelhem wordt op zondag 25 september geopend met de jaarlijkse traditionele bokbiermiddag. De eerste bokbiertjes zullen die dag uit de tap vloeien onder de klanken van de bekende Achterhoekse dialectband Kennèh. Dit vanaf 16.30 uur tot ongeveer 20.00 uur.

Kennèh is dé Nederfolkband uit de Achterhoek die al jarenlang zijn onstuimige sporen trekt door het hele land. Pak als stevige basis herkenbare nummers van onder andere Limburgse trots Rowwen Hèze, Pater Moeskroen en het Brabantse BZB. Voeg daar wat herkenbare Nederpopklassiekers, in geheel eigen stijl gebracht, aan toe en voilà! Inmiddels is Kennèh uitgegroeid tot een volwaardige festivalband. Bewijs hiervan werd geleverd tijdens energieke optredens op festivals als 'De Zwarte Cross', 'Huntenpop' en 'De Nijmeegse Vierdaagse Feesten'.

De entree bedraagt 5 euro per persoon. De keuken van Café De Tol is tijdens het optreden van Kennèh gesloten, maar toch zal er voldoende eten te verkrijgen zijn!