Vorden 3 in het nieuw door Moventem en Smederij Oldenhave. Foto: PR
Vorden 3 in het nieuw door Moventem en Smederij Oldenhave. Foto: PR Foto:

Vorden 1 komt bijna tot winst tegen Concordia Wehl

Vorden - In een gelijkopgaande wedstrijd tegen één van de kampioenskandidaten van de 2e klasse, Concordia Wehl, heeft Vorden 1 afgelopen zondag bijna de volle winst gepakt. In de 92e minuut werd er echter toch nog gescoord door Concordia waardoor de eindstand 2-2 werd en Vorden 1 met 1 punt genoegen moest nemen.

Trainer Michel Feukkink was toch tevreden met dit gelijke spel en vooral het getoonde spel van zijn ploeg: "Wij begonnen prima en hadden een licht voordeel, maar al heel snel werd duidelijk dat beide ploegen in evenwicht waren. Wij hadden op de momenten dat Concordia Wehl in balbezit kwam, wat moeite met de bezetting op het middenveld omdat de directe tegenstander van Koen Oosterhuis, de van de Graafschap afkomstige Rasing, dicht tegen de spits aan ging voetballen."

"Koen moest zodoende meer achteruit dan hem lief was en om toch de verbinding te houden met de beide andere middenvelders, Wiebe de Jong en Roy Böhmer, speelde ons middenveld sowieso iets meer naar achteren dan wij normaal gesproken graag hebben".

Echt grote kansen waren er niet aan beide kanten en toen er met 0-0 gerust werd, had trainer Michel Feukkink in de rust even de gelegenheid om enkele veranderingen en verbeterpunten door te nemen."

"Ik wilde sowieso dat wij het ritme van het eerste kwartier weer op zouden pakken en dus meer tegen de middenlijn aan gingen verdedigen, maar daarvoor moest Koen dus nog meer 'gas geven' en terwijl hij al prima speelde toch proberen om te zorgen dat hij over Rasing heen kwam. En ik moet eerlijk zeggen dat ons dat direct lukte en toen wij door Wiebe de Jong in de 58e minuut ook nog eens op 1-0 kwamen, was ik daar zeer content mee."

Voorsprong werd niet vastgehouden

Vorden 1 kwam na de 1-1 gelijkmaker nogmaals op voorsprong door ditmaal Mike van Lingen, maar ook deze voorsprong werd toch niet vast gehouden. In de allerlaatste minuut werd het toch nog 2-2 en moesten beide ploegen met een puntendeling genoegen nemen. Vorden 1 heeft echter wederom laten zien niet onder te doen voor een topploeg in de 2e klasse I en gezien de overige uitslagen (koploper AZC verloren) zie je nu dat alles heel dicht tegen elkaar staat. Twee koplopers met 7 punten, ééntje met zes punten en drie (waaronder Vorden) met vijf punten.

Volgende wedstrijd
Volgende week speelt Vorden uit tegen RKZVC en de week daarna op zondag 2 oktober is de clash tegen AZC op ons eigen Sportpark 't Grote Veld.

Vorden 3 in het nieuw
Het 3e elftal is vorige week zondag in het nieuw gestoken door twee nieuwe shirtsponsoren te weten Smederij Oldenhave en Onderzoeks- & Adviesbureau Moventem. De voetbalvereniging Vorden is zeer content met deze geste en bedankt hiermee de beide eigenaren/partners Erik Oldenhave van Smederij Oldenhave en Robin Koster van Moventem voor het partnership met onze club.