Maartje Valk en Zoë Knoop. Foto: Rene Knoop
Maartje Valk en Zoë Knoop. Foto: Rene Knoop Foto:

Toeristenconcert zonder orgel maar met harp en fluit in de Vordense Dorpskerk

Vorden - Twee jonge musica, met een heel eigen programma, komen het voorlaatste Toeristenconcert in Vorden spelen op donderdag 25 augustus vanaf 15.30 uur. Zoë Knoop is fluitiste en Maartje Valk speelt op de klassieke harp.

Muziek van Hamilton Harty 'In Ireland', van Claude Debussy 'Clair de Lune' en een groot werk van Astor Piazzolla 'Histoire du Tango'.

Kennen elkaar van Jeugd Symfonie Orkest

Zoë Knoop en Maartje Valk leerden elkaar kennen bij het Twents Jeugd Symfonie Orkest en vormen een duo sinds het voorjaar van 2011. Na wat noten uit het eerste deel van het concert voor fluit en harp van W. A. Mozart besloten zij samen te blijven spelen.

Beide spelen ze inmiddels niet meer in het jeugdorkest en ze studeren aan conservatoria die meer dan 300 kilometer uit elkaar liggen - Zoë studeert aan het conservatorium in Detmold en Maartje studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag - maar dit weerhoudt ze er niet van samen te blijven musiceren.

Ze hebben een grote muzikale klik en een grote overtuigingskracht. In maart 2013 wonnen ze de ensemble-aanmoedigingsprijs voor hun optreden op het Prinses Christina Concours.

De hele serie Toeristenconcerten wordt op 1 september afgesloten met een 'florilegium' uit de Vordense muziekscene en krijgt de titel Vordens Content mee. Er is zoveel content in Vorden dat dit concert langer duurt dan gebruikelijk. Ook dit concert is gratis toegankelijk.

Toegang gratis, wel vindt er een collecte plaats.


www.vriendenvande- dorpskerkvorden.nl