Dit jaar was het thema 'Brandweer' en de creaties logen er niet om. Foto: PR
Dit jaar was het thema 'Brandweer' en de creaties logen er niet om. Foto: PR Foto:

Kazernes, boten, wagens en zelfs een brandend huis

Vorden - Zaterdag 20 augustus om half 11 klonk het eerste hamergetik op het zwembad in de Dennen en was de 5e editie van de HuttenBouwDagen een feit. Dit jaar was het thema 'Brandweer' en de creaties logen er niet om. Kazernes, boten, wagens en zelfs een brandend huis kwamen tevoorschijn.

Er waren voldoende pallets gebracht door Van Gelre Papier en de Praxis had ook nog wat hout voor de Huttenbouwdagen. Met hulp van de spijkers die gesponsord werden door Welkoop, aannemer Temmink en Zandvoort draadindustrie werd er lustig op los getimmerd.

Op de zonnige zaterdag was er voldoende ranja die werd aangeboden door gastouder Vivian Brandsen en gastouder Saskia Vliem die er nog wat te snoepen bij had gedaan.Tussendoor werd er een stukje worst van slagerij Vlogman en een krentenbol van bakkerij Joop uitgedeeld. 's Middags kregen alle kinderen en vrijwilligers een patatje met snack dankzij Hotel Bakker en restaurant De Rotonde.
De tweede dag was het weer de dag om de hutten mooi te maken met verf en andere aankleding. Gelukkig heeft de Karwei de verf nog een beetje rood kunnen maken. Met de andere kleuren blauw, geel, wit en oranje werd het weer een fleurige bende. Om 13.00 uur kwam de brandweer Vorden met educatieve spelletjes die kinderen bekend maakten met de brandweer. Tijdens de lunch kregen de kinderen fruit van Reinier & Leonie's groenten en fruit en een ijsje van gastouderbureau Avonturijn. Dit jaar mochten de brandweerlieden de drie mooiste hutten uitzoeken. De eerste plek was voor het brandend huis 'de Fik'. tweede werd de Brandweerboot 'de Vuurvlam' en derde werd de Kazerne 'het Rookhol'. Zij wonnen een waardebon van cafetaria's Plaza en 'het Bintje'. Na het hele gebeuren werd alles netjes opgeruimd en afgevoerd door Marti Dijkman. Financiƫle sponsoring kreeg de Huttenbouwdagen nog van Martine Letterie, juwelier Siemerink en Wilma hairstyling.

Tevens afscheid van Vliem en Zweverink

"Onze dank gaat weer uit naar de vele vrijwilligers want zonder vrijwilligers kan zo'n evenement geen doorgang vinden, dus ook voor volgend jaar doet het bestuur graag weer een beroep op jullie.", aldus het bestuur. Als dank kregen de vrijwilligers een mooie zonnebloem van bloemsierkunst Halfman. Saskia Vliem en Wenneke Zweverink stappen na vijf jaar uit de organisatie. Met twee nieuwe personen die zich op hebben gegeven als bestuursleden is de organisatie weer sterk genoeg om er in 2017 weer voor te gaan.


Zie voor meer foto's contact.nl

Er werd lustig op los getimmerd. Foto: PR
Op de zonnige zaterdag werd volop ranja gedronken. Foto: PR
Met alle materialen en kleuren verf werd het een vrolijke bende. Foto: PR