Sonja Zengerink (tweede links) ontving uit handen van Jans Jimmink (l) van Marktvereniging Vorden een bos bloemen. Foto: PR.
Sonja Zengerink (tweede links) ontving uit handen van Jans Jimmink (l) van Marktvereniging Vorden een bos bloemen. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Sonja Zengerink neemt afscheid van Vordense weekmarkt

Vorden – Sonja Zengerink uit het Overijsselse Hengelo heeft vorige week vrijdagmorgen afscheid genomen van de Vordense weekmarkt.

Door Jan Hendriksen

Sonja Zengerink (48) stond vijftien jaar lang met haar fournituren zoals knopen, ritsen, kantjes, machinegaren, naalden, drukknopen, haakgaren en breigaren op de weekmarkt in Vorden. Wegens gezondheidsredenen moest ze de markt in Vorden afstoten. Ze blijft nog wel wekelijks twee markten in Hengelo (woensdag en zaterdag) en in Losser (donderdag) 'draaien'.

Zengerink was elke week trouw present in Vorden met haar fournituren. "Nog steeds wordt er kleding gerepareerd. Maar het gebeurt niet meer zo veel als vroeger. De huisvrouw achter de naaimachine is geen vanzelfsprekendheid meer. Helaas, zou ik zeggen. Want het is vaak niet nodig om kleren weg te gooien'', zegt de Hengelose bij haar afscheid.
Uit handen van bestuurslid Jans Jimmink van Marktvereniging Vorden ontving Sonja Zengerink een bos bloemen en een envelop met een attentie.