Het gezellige terras van Camping Kom-Es-An. Foto: PR
Het gezellige terras van Camping Kom-Es-An. Foto: PR

Rommelmarkt bij Camping Kom-Es-An

HENGELO - Al sinds jaar en dag organiseert camping Kom-Es-An op de eerste zondag van augustus haar Kom-Es-An dag, Deze 7 augustus dient in het teken te staan van gezelligheid en gemoedelijkheid.

Vaste prik op deze dag is de rommelmarkt van 12.00 tot ongeveer 16.00 uur. Niet alleen campinggasten, maar ook alle mensen van buiten de camping verkopen hier hun spulletjes, van tweedehands tot nieuw. Daarnaast is er een gezellig terras en voor de kinderen is er een springkussen en ook het zwembad is geopend. De toegang tot deze rommelmarkt is gratis. Als er nog mensen zijn die deel willen nemen aan de rommelmarkt, kunnen zij contact opnemen met de receptie.


Zie de advertentie in dit blad.


Zutphen in beweging

Zutphen - Begin volgende maand gaan de eerste buurtsportcoaches aan het werk in de wijk. Eerst nog achter de schermen wordt handen en voeten gegeven aan de doelstelling om Zutphen letterlijk in beweging te krijgen. De laatste hand wordt gelegd aan de Agenda Sport en Bewegen. Niet alleen sport in het algemeen beter op de kaart zetten, is een van de doelstellingen, maar ook het daadwerkelijk laten inbedden van bewegen in de dagelijkse context van school en werk en de directe thuisomgeving. Na de zomer hoopt de gemeente de agenda ook daadwerkelijk te kunnen gaan uitvoeren. Uit een representatief inwonerspanel dat is gehouden, blijkt dat ruim dertig procent van de Zutphense inwoners meer aan sport zou willen doen. Tijd en geld vormen geregeld een belemmering. Het toegankelijker maken van sport en het aan te laten sluiten bij de dagelijkse gang van zaken zouden bij deze drempels kunnen helpen. Bijna 195.000 euro krijgt de gemeente jaarlijks vanuit het rijk te besteden om de agenda uit te voeren. Daarom komt er voor elke wijk een buurtsportcoach die met de mensen en (sport)organisaties in de wijk verbindingen gaan leggen. Kinderen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met sport, maar ook het inzetten van vrijwilligers in de sportkantine is daarbij een denkbare vorm.


www.zupthenactief.nl