Gerard Ekdom en Michiel Veenstra draaiden samen onder het motto “Ekstra Weekend”. Foto: Wim Besselink.
Gerard Ekdom en Michiel Veenstra draaiden samen onder het motto “Ekstra Weekend”. Foto: Wim Besselink. Foto: Jan Hendriksen

Vordense Zomerfeestcommissie kijkt
terug op geslaagde editie

Schoppers verdedigde zijn titel van vorig jaar

Vervolg van voorpagina

Vorden - De finale tussen de Vordenaren Marnix Schoppers en Rob Immink werd niet de thriller waar de toeschouwers op hoopten. Zonder een leg af te staan verdedigde Schoppers zijn titel van vorig jaar.

Zwarte Cross
Loke Bakker van de Zomerfeestcommissie Vorden keek samen met Fred Jansen, Henk Klaassen en Ronald Hoenink van de commissie terug op een geslaagde editie 2016. Of de Zwarte Cross invloed had op de bezoekers toestroom?

Loke Bakker: "Dat is moeilijk aan te geven. Het zuigt altijd publiek weg. Maar als we het goed begrepen hebben vindt volgend jaar de Zwarte Cross een week eerder dan de Vordense Zomerfeesten plaats. De organisatie van de Zwarte Cross wil namelijk onderzoeken of het tweede weekend van juli de vaste datum kan worden. Tot nu toe hield de organisatie van de Zwarte Cross altijd rekening met de bouwvak- en schoolvakanties waardoor de datum elk jaar verschoof. De verschuiving moet duidelijkheid verschaffen."

"Voor de duidelijkheid zou het beter zijn als we een vast weekend kunnen kiezen. Het tweede weekend van juli komt dan bij iedereen tussen de oren. Komend jaar doen we dat als proef om te kijken hoe dat bij onze bezoekers valt. Op grond daarvan nemen we een besluit over de toekomst", aldus woordvoerder Pieter Holkenborg van de Zwarte Cross in een persbericht. En dat klonk als 'muziek in de oren' voor de Vordense Zomerfeestcommissie en horeca. Loke Bakker wil tot slot alle vrijwilligers en Vordenaren bedanken voor hun medewerking aan de Zomerfeesten. "Het was geweldig."