Yanick Bergevoet en zijn broertje Luca uit Wichmond hebben keurig hun ‘handel’ voor de jaarlijkse Kinderbraderie uitgestald. Foto: Jan Hendriksen.
Yanick Bergevoet en zijn broertje Luca uit Wichmond hebben keurig hun ‘handel’ voor de jaarlijkse Kinderbraderie uitgestald. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Sfeervolle Zomerfeesten Vorden

Vorden - "We gaan alle centjes eerlijk met elkaar verdelen en in onze spaarpot doen". De tienjarige Yanick Bergevoet en zijn twee jaar jongere broertje Luca uit Wichmond hebben keurig hun 'handel' voor de jaarlijkse Kinderbraderie uitgestald in de schaduw van de kerktoren van de plaatselijke Dorpskerk. En het moet gezegd worden. Het 'overtollige' speelgoed van de twee Wichmondse 'handelaren' onder toeziend oog van hun moeder Heidi ziet er nog keurig uit. Voor een habbekrats is het te koop. Evenals de talloze boeken en legobouwstenen van beide nichtjes Annick van Dijk (11) uit Vorden en Lisa Brummelman (12) uit Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

De Kinderbraderie vormde vorige week zaterdagmiddag het 'hoofdprogramma' van de jaarlijkse Zomerfeesten in Vorden die donderdag van start ging met een braderie voor 'grote mensen'. Maar die viel letterlijk en figuurlijk in het water. In de namiddag werd Vorden getroffen door een gigantische 'hoosbui'. Het publiek en de standhouders zochten in allerijl een droog heenkomen. Nadien viel de braderie echter 'dood'. Donderdagavond was het vervolgens aangenaam vertoeven onder zomerse omstandigheden in het dorp. In de tent bij Hotel Bakker zorgde de band Kroepin voor een perfecte sfeer en tegenover De Herberg deden de Disco Kings dat.

De kermisattracties op het Marktplein en in de Dorpsstraat zorgden voor het nodige vertier onder vooral de jeugd met nog steeds het aloude 'Kikkerslaan' als ultieme attractie. Vrijdagavond was het muzikaal de beurt aan The Dance Classics Show (Hotel Bakker) en Long Distance (De Herberg) en zaterdagavond aan de spetterende band The 5 Brothers (Bakker), Brood op de plank (Herberg) en was het 'knallen' bij Bistro De Rotonde met de lokale DJ Mike van Doorn met gastoptredens van de alom bekende en populaire nationale DJ's Gerard Ekdom (Radio 2) en Michiel Veenstra (3FM). Nadat beide 'heren' met hun eerste set klaar waren was het de beurt aan Cleo Vlogman & Band.

Dartstoernooi
Bij De Herberg vond zaterdagmiddag een dartstoernooi plaats dat gewonnen werd door Marnix Schoppers die de titel van vorig jaar met verve verdedigde. Tijdens de Zomerfeesten wordt er altijd gedart om het Vordens kampioenschap. "Deze datum valt midden in de vakantie. Hierdoor is het nooit van te voren te voorspellen hoeveel mensen deelnemen. Maar door de jaren heen heeft het toernooi een prima bezetting. Misschien niet altijd qua aantal maar zeker door het niveau van de deelnemers", zo verklaarde wedstrijdleider Jeroen Tijssen.


Lees verder op pagina 3

De jeugd vermaakte zich bestin de verschillende kermisattracties. Foto: Jan Hendriksen