Ondernemersduo Mabel Alofs (l) en Debby Zuidinga.  Foto: Bernadet te Velthuis
Ondernemersduo Mabel Alofs (l) en Debby Zuidinga. Foto: Bernadet te Velthuis Foto: Bernadet te Velthuis

Ondernemersduo opent nieuwe
horecazaak Uniek eten&drinken Vorden

Vorden – Uniek eten&drinken; een nieuwe horecazaak in Vorden waar men terecht kan voor een drankje, luxe broodjes en diverse tapas en waar mensen met een beperking de werkzaamheden zullen vervullen. Dat is wat Debby Zuidinga en Mabel Alofs uit Lichtenvoorde voor ogen hebben voor de invulling van het pand aan de Dorpsstraat 34 in Vorden, waar voorheen eetcafé De Slof gevestigd was. Uniek eten&drinken zal op zaterdag 13 augustus 2016 haar deuren openen.

Door Bernadet te Velthuis

Het idee voor het horecaconcept met een maatschappelijke insteek ontstond eind vorig jaar. Zuidinga en Alofs:"Eind vorig jaar kwamen we elkaar tegen in Zutphen en raakten in gesprek. We ontdekten dat we beide al langer met het plan rondliepen om een horecazaak te beginnen en dit wilden combineren met het werken met mensen met een beperking. Debby had al langer het pand in Vorden op het oog en na een avond brainstormen bleken we al snel met alles op één lijn te zitten. Uiteindelijk lagen de plannen voor Uniek eten&drinken er al in januari, maar nu krijgt het dan eindelijk vorm".

Zuidinga met een achtergrond in de zorg en Alofs in het speciaal onderwijs, hebben daarnaast allebei een verleden in de horeca. Met Uniek eten&drinken willen zij hun beide passies combineren.

"We willen voor mensen met een beperking een ander soort dagbesteding bieden en daarnaast jongeren met een WaJong uitkering werk aanbieden. Overigens zijn we gewoon een VOF en ontvangen geen subsidies van de gemeente", zo vertellen de dames. "Per persoon willen we steeds kijken wat haalbaar is en aan de hand daarvan doelen opstellen en een geschikte invulling bepalen. De persoon in zijn of haar kracht zetten, dat is het doel!". Het duo is al met diverse zorginstellingen en re-integratiebureaus in gesprek om jongeren en volwassenen een plaats te kunnen bieden. Verder wordt de basis gelegd voor toekomstige samenwerking met bijvoorbeeld Bakkerij Hengelo en Urtica de Vijfsprong.

Het terras aan de voorzijde zal weer terugkomen en aan de achterzijde wordt het terras omgebouwd tot een soort patio met wijnbar in mediterrane sfeer. De lunch zal bestaan uit luxe broodjes en vanaf 16.00 uur kan men genieten van diverse tapasgerechten. Uniek eten&drinken zal geopend zijn van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 20.00 uur (maandag gesloten). In de avonduren zal het mogelijk zijn het pand te huren voor diverse bijeenkomsten, feesten en partijen.

Het ondernemersduo zit vol met plannen voor de invulling van het concept, zo zijn ze nog op zoek naar een busje om het personeel ook vervoer van en naar het werk aan te kunnen bieden, maar momenteel zijn ze nog druk met het opnieuw inrichten en opfrissen van het pand, dat ze in ieder geval voor de komende twee jaar zullen huren van bierbrouwerij Grolsch.

Voor meer informatie: neem contact op of bezoek de website (wordt nog aan gewerkt).


0575-473123

info@uniekvorden.nl

www.uniekvorden.nl

Facebook/twitter 'Uniek Vorden'