Met mooie speeches en ludieke voordrachten werden de beide mannen in het zonnetje zetten. Foto: PR
Met mooie speeches en ludieke voordrachten werden de beide mannen in het zonnetje zetten. Foto: PR Foto:

Gerrit Nijland en Jan Niessink
nemen afscheid van 't Beeckland

Vorden - Gerrit Nijland nam op 5 juli j.l., na 40 jaar trouwe dienst, afscheid van de vmbo-school 't Beeckland in Vorden. Gerrit begon in 1976 op de Landbouwschool aan de Nieuwstad als docent in verschillende vakken zoals bodemteelt, economie en wiskunde. In die tijd waren er alleen nog maar mannelijke docenten op de school aan de Nieuwstad te vinden, want vrouwen "Nee die konden echt niet voor de klas…."

Alles was toen heel overzichtelijk, de lijnen waren kort, overleg vond plaats tussen de lessen door of even in de pauze en de docenten en hun partners kenden elkaar allemaal. Na de fusie met de Vordense Huishoudschool in 1990 bleef 't Beeckland nog steeds een kleine, overzichtelijke vmbo-school, maar nu met twee locaties. Zo kon de Nieuwstad nog lang Gerrits stek blijven.

Hij had het liefst ook zijn afscheid en zijn jubileum aan de Nieuwstad gevierd, maar die locatie wordt deze zomer grondig verbouwd. Na de vakantie kunnen dan het Open Leercentrum met daaromheen goed geoutilleerde praktijkruimtes door de leerlingen in gebruik worden genomen. Daarom werd gekozen voor de sfeervolle ambiance van de Lindese Molen, waar Hotel Bakker de lunch verzorgde. Niet alleen

Gerrit nam afscheid om met pensioen te gaan, ook zijn collega Jan Niessink, die 12 jaar in Vorden Nederlands had gegeven, ging met pensioen. Na de lunch konden de collega's in het theater 'Onder de Molen' met mooie speeches en ludieke voordrachten de beide mannen in het zonnetje zetten. Samen met hun partners genoten zij zichtbaar en zo kwam voor hen een mooi einde aan een gezellige Beecklandtijd.