Wilfried Spieker, Jelle Hissink en Anita Berendsen. Foto: PR
Wilfried Spieker, Jelle Hissink en Anita Berendsen. Foto: PR Foto:

Nieuwe schutterskoning bij De Noabers

NOORDINK - Bij De Noabers stond het weekend van 1 & 2 juli in het teken van het jaarlijkse buurtfeest. Op de vrijdagavond werd begonnen met een roofvogelshow. Zaterdagmiddag waren er voor de kinderen spelletjes en een springkussen aanwezig.

Aan het eind van de middag was er gelegenheid om een ballon op te laten en om een patatje of een frikandel te nuttigen. De avond stond in het teken van het vogelschieten, vogelknuppelen en het jeugdvogelschieten. Het openingsschot werd gelost door de burgemeester, waarna het de beurt was aan de Koning van vorig jaar, Andree Bruil.

Bij het vogelgooien was de vogel er al snel af waarna een ieder gespannen de situatie volgde rondom het vogelschieten. Het lukte de 46 schutters om na 172 schoten de vogel er af te krijgen, waarbij het laatste schot werd gelost door Wilfried Spieker. Bij het vogelknuppelen was het ook een strijd, hier gooide Anita Berendsen met een schitterende worp de vogel van haar stokje. Bij het jeugdvogelschieten was het ook een spannende strijd, Jelle Hissink schoot hierbij de vogel van de paal.

Uitslagen
Vogelschieten: Kop: Lidia Verstege, Linkervleugel: Martin Abbink, Rechtervleugel: Hans Sloot, Staart: Remco Lenselink, Romp: Wilfried Spieker. Vogelknuppelen: Kop: Sigrid Barink, Linkerveugel: Toos Sloot, Rechtervleugel: Lisanne Stegerhuis, Staart: Chantal Claver, Romp: Anita Berendsen. Jeugdvogelschieten: Jelle Hissink.

Nadat de vogel er af was ging het feest in de tent verder onder leiding van de band Duo XL. Om 21.30 uur werd het Koningspaar gehuldigd en verzorgden zij de openingsdans waarna het feest doorging tot in de kleine uurtjes.