Spanjers, Dijsseldonk en Planteijdt. Foto: Duncan de Fey
Spanjers, Dijsseldonk en Planteijdt. Foto: Duncan de Fey Foto:

Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt bij Theater onder de Molen

Linde - Roel Spanjers, Eric van Dijsseldonk en Wouter Planteijdt vonden elkaar in hun liefde voor de legendarische muziek van The Band en gaan samen op soortgelijke wijze vocaal te werk. Drie karakteristieke leadzangers, instrumentalisten en songwriters. Met trots presenteert Theater Onder de Molen deze voorstelling op vrijdagavond 10 juni om 20.00 uur.

Onder de titel "The Band: Music from Big Pink to the Last Waltz" deden ze, met vijfmansband en verhalen van Leo Blokhuis, een uitgebreide theatertour. Nu treden ze op als semi-akoestisch trio, met een combinatie van eigen werk en zorgvuldig gekozen covers. Denk hierbij in de richting van Bob Dylan, Bobby Charles en Dr. John. Dit alles met liefde en vakmanschap gebracht op piano en gitaren, accordeon en mandoline, met natuurlijk veel driestemmige zang.

Toetsenist Roel Spanjers heeft zijn wortels in blues, r&b en soul. Hij speelt piano en hammond bij o.a. JW Roy, Fréderique Spigt, Luther Allison en Normaal. Onder de naam 'Birdcatcher' bracht hij een prachtig soloalbum uit, waar ook de andere heren aan meewerkten. Eric van Dijsseldonk was de frontman van pop/rocktrio Smalltown Romeos, voordat hij onder eigen naam, en later ook in zijn eigen taal, verder ging met mooie liedjes maken. Hij is tevens de gitarist van o.a. Ricky Koole, The Revolvers en Laura Vane & the Vipertones. Wouter Planteijdt maakt al decennia lang de podia onveilig met zijn eigenzinnige band Sjako! en bracht ook twee fraaie soloalbums uit. Daarnaast is hij veelvuldig actief als gitarist, songwriter en producer, o.a. bij Maarten van Roozendaal, Bob Fosko en Henny Vrienten.

Kaarten à 10 euro kunnen vooraf gereserveerd worden via de website. Het is ook mogelijk om op 10 juni aan de zaal kaarten te kopen.


theateronderdemolen.nl

youtube.com/watch?v=rOqpdzVPCe0

Facebook: 'trio Spanjjers Dijsseldonk Planteijdt'


Rens te Stroet tweede bij Parel van de Veluwe

Vierakker/Wichmond - Rens te Stroet uit Keijenborg, rijdend voor Cyclingteamteam Jo Piels en RTV Vierakker-Wichmond, is woensdag 1 juni als tweede geëindigd in de 31ste editie van de Parel van de Veluwe, een wedstrijd over 182,5 kilometer.

Rens te Stroet moest in een sprint a deux zijn meerdere erkennen in Jasper Hamelink (Metec-TKH). De Australiër Mitchell Mulhern werd namens De Volharding derde. Rens te Stroet en Jasper Hamelink waren de enige twee overgebleven renners uit een kopgroep van zes die al vroeg in de wedstrijd aan de haal ging. De zes kregen een voorsprong van maximaal zeven minuten omdat in het peloton niemand de verantwoording wilde nemen. Toen het peloton eindelijk in gang schoot bleek de kloof niet meer te overbruggen. Rens te Stroet en Jasper Hamelink hadden inmiddels hun medevluchters achter gelaten en reden samen naar de streep. Jasper Hamelink die wist dat Rens te Stroet normaal gesproken de betere sprinter is speelde het in de laatste kilometer slim en kwam niet meer op kop. Rens daarentegen vertrouwde erop dat hij de sprint ook vanaf kop kon winnen maar helaas voor hem liep het net even anders.

Rens baalde van de gemiste kans. "Ik kom niet vaak in een positie als deze. En als je dan met twee man weg bent dan moet je het eigenlijk ook afmaken. Maar als ik eerlijk ben: als ik het iemand gun, dan is het mijn oud-ploeggenoot Jasper. Maar uiteraard wilde ik hier zelf ook graag winnen." Dat de renner uit Keijenborg wel de prijs voor meest strijdlustige renner kreeg was slechts een schrale troost.
Koen Jansen clubkampioen
Zondag 26 mei hebben de wielrenners van RTV Vierakker-Wichmond hun jaarlijkse clubkampioenschappen op de weg gehouden. In het buurtschap Delden was een parcours uitgezet en werd uitgemaakt wie zich dit jaar de snelste renner op de weg mag noemen, ongeacht leeftijd. Na ruim een uur koersen kwam Koen Jansen als eerst over de streep. Jan Weevers en Wesley Willems werden respectievelijk twee en drie.

RTV Vierakker-Wichmond is inmiddels weer druk bezig met de organisatie van de jaarlijkse wielerronde van Vorden welke op zondag 26 juni zal worden gehouden. In verschillende categorieën zal worden gestreden om een plek op het podium.


BoekStartbijeenkomst in de bibliotheek

HENGELO - Op woensdagmorgen 15 juni is er een Boekstartbijeenkomst in bibliotheek Hengelo, van 10.00-11.00 uur. Het thema is deze bijeenkomst: 'Schuitje varen, theetje drinken': over water, bootjes en de vakantie. BoekStart is een programma dat het lezen met zeer jonge kinderen bevordert én ouders met jonge kinderen laat genieten van boeken. BoekStart is een landelijk project waarin consultatiebureau, gemeente en bibliotheek samenwerken. De bijeenkomst is bedoeld voor ouders én hun kinderen. Ook als uw baby of peuter nog geen lid is van de bibliotheek, bent u van harte welkom. De bijeenkomst is gratis.