Geoefende tourrijders tot fietsrecreanten en handbikers deden mee aan de Cycle Tour. Foto: PR
Geoefende tourrijders tot fietsrecreanten en handbikers deden mee aan de Cycle Tour. Foto: PR Foto:

Succesvolle Insurance Cycle Tour haalt 11.441 euro op voor KiKa

Vorden - Van geoefende tourrijders tot fietsrecreanten en handbikers: op 3 juni om 11.30 uur klonk voor meer dan 200 deelnemers op sportpark 't Grote Veld in Vorden het carbidschot om te mogen vertrekken voor de 3e editie van de Insurance Cycle Tour. Een toertocht over 3 afstanden en voor de sportieve fietsers en voor recreanten de onvolprezen Achtkastelentocht. Door de deelname werd geld ingezameld voor het goede doel de stichting KiKa, die fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker. De tour voor medewerkers uit de verzekeringsbranche werd georganiseerd door CED, Ard Korevaar Personenschade en TotaalSupport in samenwerking met Cycling Team Vorden.

De samenwerking met Cycling Team Vorden betekende dat de tour naar Vorden werd gehaald en dat heeft geleid tot een zeer geslaagd evenement, waarbij louter tevreden gezichten waren te zien bij zowel deelnemers, de organisatoren en Cycling Team Vorden zelf. Het weer speelde fantastisch mee. Deelnemers genoten volop van de mooie omgeving en sportieve uitdagingen rondom Vorden, Achterhoek, Posbank en de Liemers.

Cycling Team Vorden had de organisatie in handen en alles rondom het wielrennen was perfect geregeld. De horeca en accommodatie werd verzorgd door VV Vorden. De faciliteiten op sportpark 't Grote Veld leenden zich hier goed voor. Nadat de renners vanaf 11.30 uur waren weggeschoten kwamen ze moe en voldaan rond 16.00 uur terug op het sportpark. Hier stonden de vrijwilligers van VV Vorden paraat voor een drankje in de tent. Rond 17.00 uur waren er speeches.

De cheque met het enorme bedrag van 11.441 euro voor stichting KiKa werd in ontvangst genomen door ambassadeur Hein Otterspeer, sprinter van het Jumbo Lotto schaatsteam. Daarna kon iedereen terecht voor een heerlijke maaltijd verzorgd door Hotel Bakker en een toetje van IJssallon Lekker. Al met al hadden zich zo'n 250 mensen verzameld in en rondom de tent om te genieten op het sportpark van het samenzijn, na te praten over de tocht en de prachtige omgeving.

De dag werd afgesloten met de overhandiging van een goody bag aan alle deelnemers waaronder een tas met promotiemateriaal over toeristisch en recreatief Vorden en de regio Achterhoek. Iedereen keek met veel plezier terug op deze dag.


'Dakloos' Andreas koor uit Brummen op 12 juni te gast in Vorden

Brummen/Vorden - Het Andreas koor uit Brummen luistert deze dag de viering in de Christus Koningkerk te Vorden op. Een bijzondere gebeurtenis, met een bijzonder koor.

Zoals u misschien weet staan kerken onder druk en neemt het aantal af. Om die reden is dit voorjaar de katholieke Andreaskerk te Brummen gesloten. Maar het bijzondere is wel: de kerk is gesloten, maar de gemeenschap blijft springlevend. Zo springlevend dat dit 'dakloze' Andreaskoor met regelmaat vieringen in katholieke kerken in de regio opluistert.

Zo ook op zondag 12 juni om 09.30 uur in de Christus Koningkerk te Vorden. Het koor komt niet alleen met zang, het neemt ook de Brummens voorganger Anton Bos mee. Het belooft een bijzondere Vordense viering te worden met een Brummens tintje. Iedereen is van harte welkom. Na afloop is er (gratis) koffie.