De kinderen worden eerst voorbereid en daarna gaan ze het veld/bos  in. Foto: PR
De kinderen worden eerst voorbereid en daarna gaan ze het veld/bos  in. Foto: PR Foto:

Veel aandacht voor natuurlessen

Vorden - De afgelopen weken hebben de leerlingen van de basisscholen het Hoge en de Dorpsschool uit Vorden weer natuur-buitenlessen gehad op het landgoed "Het Hackfort´ in Vorden. Nadat de les in het klaslokaal was voorbereid werden de kinderen buiten door vrijwilligers van de IVN verder geschoold.


Uitslagen De Snoekbaars

Vorden - Op 19 mei 2016 is de eerste 55+ viswedstrijd gehouden in de Berkel te Lochem bij geringe deelname werd er slechts door twee personen vis gevangen: 1 W.Vreeman 394 gram en 2 W.Bulten 40 gram. Op 2 juni is de tweede viswedstrijd 55+ gehouden in de oude Berkel te Borculo, er werd door 8 personen aan deelgenomen door dreigend om weer is er een 1/2 uur korter gevist. G. Hiddink ving een snoek van 60 cm maar telt niet mee voor de uitslag hierbij de eerste drie: 1.F.Cornelissen 420 gram, 2.W.Vreeman 160 gram, 3.W.Bulten 122 gram.


Harbach open jeugdtoernooi

Vorden - Van 10 tot en met 12 juni wordt op het Vordens Tennis Park het Harbach open jeugdtoernooi georganiseerd. Er doen 55 kinderen van meer dan 10 verschillende verenigingen uit de regio mee. De kinderen spelen enkel- en dubbel wedstrijden in de leeftijdscategorieën 10 t/m 12 jaar, 11 t/m 14 jaar en 11 t/m 17 jaar. De meeste finales worden op zondag gespeeld en iedereen is tijdens het toernooiweekend van harte welkom om te komen kijken op het Vordens Tennis Park.


Zondagmiddagconcert Dorpskerk

Vorden - Op 12 juni om 15.30 uur begint het voorlopig laatste Zondagmiddagconcert voor aanvang van het toeristen en/of vakantieseizoen. Maar 'De Vrienden van' gaan vanaf donderdagmiddag 23 juni weer beginnen met de wekelijkse Toeristenconcerten. Dit voorlopig laatste Zondagmiddagconcert wordt door het bekende Staffa Trio verzorgd. Een violiste, Symone Boerstoel, een klarinettiste, Angela Kreeftmeijer en een pianist, Mark Kreeftmeijer. Ze hebben hun naam verbonden aan Staffa en dus aan Mendelssohn die dat bijzondere eiland, en met hem vele andere kunstenaars, meermalen bezocht en daar ook zijn beroemde ouverture 'De Hebriden' componeerde. Staffa behoort tot de Schotse eilandengroep de Hebriden aan de Schotse Westkust. Het Staffa Trio heeft een mooi, licht getint, programma. Composities van Mozart, Schumann, Brahms, Schubert (een Schubertiade) en David.


vriendenvande- dorpskerkvorden.nl