Bas Klein Haneveld. Foto: Henk Teerink
Bas Klein Haneveld. Foto: Henk Teerink Foto:

ONK Enduro rijder Klein Haneveld werkt aan herstel

Vorden - De uit Vorden afkomstige Bas Klein Haneveld die begin april tijdens een wedstrijd om het Nederlands kampioenschap MX1 ten val kwam werkt momenteel hard aan zijn herstel. Klein Haneveld kwam zo'n acht weken geleden in Westerbork zwaar ten val en brak daarbij zijn heup en die was ook nog uit de kom geschoten. Bas werd in Assen geopereerd door dokter Heeg.

Daarna moest hij een aantal weken in bed verblijven en dat is iets waar hij niet tegen kan. Twee weken geleden moest Klein Haneveld voor controle naar Nijmegen. Tijdens deze controle zijn er foto's van de heup gemaakt. Het zag er volgens dokter Tigchelaar mooi uit en dat is goed nieuws voor de ONK enduro rijder uit Vorden. Het goede nieuws is dat Bas zijn been weer mag belasten. Ook mag hij sinds twee weken weer zonder krukken gaan lopen, iets waar Bas heel blij mee is.

Via de KNMV enduro selectie is hij voor fysiotherapie in behandeling op Papendal. Hier wordt hij perfect begeleid tijdens zijn revalidatie en hij hoopt op deze manier weer zo snel mogelijk fysiek sterk te worden zodat hij terug op de motor kan stappen.
Wanneer Bas weer terug op de motor kan stappen, is op dit moment nog onduidelijk. Hij hoopt echter half juli weer te kunnen rijden. Het liefst zou hij eind juli weer mee willen doen aan de EK Enduro in Ogre Letland. Dit zal hij echter alleen maar doen als hij zich honderd procent fit voelt en zijn been en heup op volle sterkte zijn. Echter de ONK enduro wedstrijden in Nederland beginnen pas begin oktober en Klein Haneveld verwacht dat hij dan voldoende hersteld is van zijn blessure om mee te kunnen strijden om de top posities van het kampioenschap.

Doel om met EK op podium te komen

Bas heeft zich ten doel gesteld om tijdens de ONK enduro te Vorden op 22 oktober en een week later in Harfsen waar een EK wedstrijd over twee dagen georganiseerd wordt om minstens op het podium te eindigen. Het belangrijkste echter vind hij dat hij voor zijn nieuwe werkgever BMI-Thegon goed aan de slag kan als CNC frezer.