Dre groep meisjes uit de schooljaren 1951-1953 van de voormalige Medlerschool. Foto: PR.
Dre groep meisjes uit de schooljaren 1951-1953 van de voormalige Medlerschool. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Oud-leerlingen Medlerschool treffen
elkaar jaarlijks sinds 2000

Vijftiende keer dat 'meisjes' elkaar troffen

Vorden – Sinds een reünie van de voormalige Medlerschool in juli 2000, tijdens het 75-jarig bestaan van het Medlerfeest van Stichting Oranjefeest Medlertol, treft een aantal oud-leerlingen van de school begin juni elkaar jaarlijks tijdens een reünie. Zo ook vorige week woensdag.

Door Jan Hendriksen

Tijdens die reünie in 2000, die destijds in de hal van de coöperatieve werktuigenvereniging MEDO op het Medler plaatsvond, ontstond het idee om elkaar jaarlijks te treffen. "Maar dan wel in kleiner verband. Op de eerste woensdag van juni hebben wij vanaf die tijd een leuke happening van de Medlerschool. We kijken er elk jaar weer naar uit", zo verklaart Jansje Ruiterkamp die een van de organisatoren was van de schoolreünie die eind jaren tachtig van de vorige eeuw in het Vordense Dorpscentrum plaatsvond.
Veertien meisjes die begonnen zijn in de zomer van 1951- 1953 waren ook dit jaar weer samen om alles weer eens door te nemen van het afgelopen jaar. Het was de vijftiende keer dat de 'meisjes' uit de jaren 1951-1953 samen kwamen. Jansje Ruiterkamp: "Elk jaar beginnen we met koffie en iets lekkers en na een heerlijk broodje doen we altijd iets cultureels. Dit jaar hebben we museum Smedekinck in Zelhem bezocht. Dit was erg interessant om te zien. Vervolgens hebben we de dag, zoals altijd afgesloten met een etentje."

De groep reünisten bestond uit Aleida Grotenhuis, Rikie Mulderije, Gerda Ligtenbarg, Jansje Klein Lebbink, Annie Pardijs, Gerda Huurneman, Annie Ruiterkamp, Hentje Groot Wassink, Annie Ligtenbarg, Gerrie Bats, Gerda Ruiterkamp, Gerrie Meijerink, Bertha Weenk en Dinie Toonk.