Burgemeester Besselink op bezoek bij Ab en Frida Hengeveld. Foto: Liesbeth Spaansen
Burgemeester Besselink op bezoek bij Ab en Frida Hengeveld. Foto: Liesbeth Spaansen

Taart namens de koning voor Ab en Frida Hengeveld

VORDEN – Zeventig jaar getrouwd zijn Ab en Frida Hengeveld en nog steeds een gelukkig paar. Ze genoten 31 mei volop van hun trouwdag en zaten gezellig met alle kinderen in de zonovergoten tuin. Burgemeester Marianne Besselink feliciteerde het bruidspaar hartelijk.

Door Liesbeth Spaansen

De burgemeester is verbaasd als ze het nog jong ogende bruidspaar de hand schud. "Bent u echt zeventig jaar getrouwd?" vraagt ze, om dan tot de conclusie te komen dat het iets te maken moet hebben met de omgeving.

Echte Vordenaar Ab Hengeveld (92) en de uit Laren afkomstige Frida Hengeveld-Kuypers (88) lachen er hartelijk om. "We hebben altijd rustig geleefd", vindt Frida. "Dat scheelt ook." Ab denkt daar anders over. "Rustig geleefd? Nou, ik heb een dubbel beroep gehad. Ik heb jaren bij de Gems gewerkt en heb als nevenberoep muziek gemaakt bij diverse bands." Hij vertelt dat hij saxofoon speelt. "Voor de hobby speel ik nog, bij seniorenorkest Happy Days in Zutphen."

Ab ging naar de lagere school in Vorden en de Ambachtsschool in Zutphen. Frida ging op school in Laren en naar de Nijverheidsschool in Lochem. Zij kwam in Vorden te werken bij matrassenfabriek Raat van de familie Plomp. Die woonden dicht in de buurt van het huis van Ab, en zo kwamen Ab en Frida elkaar tegen. Het was zeventig jaar geleden, de trouwdag, mooi weer geweest met een onweersbui in de avond, weet Ab nog goed. "We hebben een feestje gegeven, waar vroeger Café De Zon was, aan de Zutphenseweg.

We woonden aan de overkant. Als we nu bij de dokters zijn en we zitten in de wachtkamer, zitten we in onze vroegere tuin. Het was een hele rij oude huizen toen en daar zijn twee van onze kinderen geboren." Tien jaar woonde het paar bij de ouders van Ab in. In 1957 betrokken zij de nieuwbouwwoning aan de Berend van Hackfortweg. Zij waren een van de eerste bewoners van wat nu het molenplan heet. Ze konden toen nog ver van zich af kijken. Frida runde het gezin met de vier kinderen Henk, Edith, Harry en Rudy. Inmiddels hebben zij ook vijf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.


Lees verder op pagina 3