Mevrouw Rondeel wordt bedankt namens de spelers van C1. Foto: PR
Mevrouw Rondeel wordt bedankt namens de spelers van C1. Foto: PR Foto:

Vorden 1 sluit op 2e pinksterdag thuis het seizoen af

Vorden - Vorden 1 heeft afgelopen zondag met 0-0 gelijk gespeeld tegen Concordia Wehl. Nadat het zich een week eerder officieel veilig had gespeeld, waren er in de laatste twee wedstrijden zelfs nog mogelijkheden om de 3e periodetitel te winnen. Dan moest er in ieder geval van concurrent Concordia gewonnen worden en dat gebeurde, ondanks een aanvallend concept met vele open kansen, echter net niet. In de eerste helft was het vooral Vorden dat de klok sloeg en het betere van het spel had. Ondanks het uitvallen van Bas Kortstee in de 25e minuut en de daarbij behorende onwennigheid in de eerste 15 minuten na zijn wissel, was het toch Vorden dat de betere kansen had. Na rust werd het een open wedstrijd en gingen beide ploegen volop voor de winst. In het laatste kwartier kreeg Concordia drie keer de gelegenheid om op 1-0 te komen, maar de lat, de paal en een schermutseling op de lijn voorkwam dit. Vorden kreeg via een goede individuele actie van Koen Oosterhuis nog een prima kans en ook nog door Frank Hiddink in de allerlaatste minuut, maar ondanks zijn prima eerste aanname vond hij bij zijn inzet vanaf 10 meter de keeper op zijn weg.

Komende maandag, op 2e pinksterdag, sluit Vorden 1 haar eerste seizoen in de 2e klasse af met een thuiswedstrijd tegen OBW, dat degradatie wil voorkomen. Vorden heeft nog een minimale kans op de 3e periode, maar zoals wij in Eindhoven hebben kunnen zien moet je hier altijd in blijven geloven.

Vorden bedankt drie sponsoren
De sponsorcommissie heeft namens v.v. Vorden het sponsorcontract met ICT van de Brink verlengt met nog eens drie jaar. Dit ICT-bedrijf blijft de komende drie jaar dan ook op de shirts van C1 staan. Ook boekhandel Bruna in Vorden is op diverse manieren als sponsor verbonden bij v.v. Vorden en de C1 voorzien van nieuwe trainingspakken. Tenslotte heeft ons nieuwe 35+ team een shirtsponsor gekregen met Kulturhus Vorden. De vereniging is zeer content met deze samenwerking en hoopt met dit sponsorschap een mooie basis te hebben gelegd voor samenwerking en gezamelijk initiatieven in de nabije toekomst.

Ratti wint met hoge eindscore: 11-1

Kranenburg - Op dinsdagavond 3 mei speelden de Ratti Dames tegen het tweede team van Beltrum. Ratti begon sterk aan de wedstrijd. Dit had wellicht te maken met het feit dat ze allen in een nieuw tenue het veld mochten betreden. Ratti heeft namelijk een nieuwe sponsor gevonden: Grand Café het Meestershuis uit Vorden.

In de tweede minuut viel het eerste doelpunt. Els Berenpas nam een hoekschop en Kim Heuvelink kon hieruit scoren: 1-0. Drie minuten later plaatste Kim Heuvelink de bal in de voeten van Marieke Tuinman door de bal hoog, vanuit het midden, naar de rechterflank te spelen. Marieke liep op en schoot de bal rechtsonder in het doel, onder de keepster door: 2-0. In de 18e minuut was het de beurt aan Els Berenpas om te scoren. Ze speelde meerdere tegenspeelsters uit en schoot de bal linksonder in het doel: 3-0. In de 22e minuut kon wederom Els Berenpas oplopen vanuit het middenveld richting het doel. Dit keer maakte ze de kans af door rechts onderin het doel te schieten: 4-0. In de 26ste minuut werd er gescoord vanuit een prachtige opbouw. Vanuit de achterhoede werd het middenveld aangespeeld en zo kwam de bal bij Esther Menkveld. Zij gaf een voorzet op Marieke Tuinman, die de bal in het doel schoot: 5-0. Tien minuten later, in de 36ste minuut, gaf Els Berenpas een pass op Kim Heuvelink. Zij kon de bal langs de keepster schieten het doel in: 6-0. In de 44ste minuut werden de rollen omgedraaid: Kim Heuvelink schoot de bal naar Els Berenpas, die deze kans afmaakte: 7-0. Met deze stand gingen beide teams de rust in.

In de tweede helft begon VIOS Beltrum met flinke inzet aan de wedstrijd. Toch was het Ratti, die de score op het bord vergrootte. Kim Heuvelink passte de bal naar Els Berenpas, en zij scoorde: 8-0. In de 51ste minuut was er een vrije trap voor Ratti. Deze werd genomen door Jessica ten Elshof. Jessica speelde de bal op Kim Heuvelink, en zij maakte deze kans af: 9-0. In de 53ste minuut was de eerste echte kans voor VIOS te zien, de bal belandde op de paal. Drie minuten later wist VIOS toch te scoren. Een snelle spits van VIOS liep op richting het doel van Ratti en ze scoorde: 9-1. In de 59ste minuut werd er weer gescoord door Ratti. Gemma Eggink schoot de bal naar Kim Heuvelink. Zij speelde meerdere tegenstanders uit en schoot de bal in het doel: 10-1. Het laatste doelpunt viel in de 83ste minuut Jessica ten Elshof wist Kim Heuvelink in de voeten te spelen. Zij scoorde en dat werd meteen de eindstand van deze wedstrijd: 11-1.

Op woensdag 18 mei wordt alweer de laatste wedstrijd van deze competitie gespeeld. Dan spelen de Ratti Dames in Zelhem tegen het eerste team van Wolfersveen om 19.00.