Het 1ste Muziek en Dansfestijn van de Bargkapel is een initiatief van de Stichting Vrienden van de Bargkapel. Foto: PR..
Het 1ste Muziek en Dansfestijn van de Bargkapel is een initiatief van de Stichting Vrienden van de Bargkapel. Foto: PR.. Foto: Jan Hendriksen

De Bargkapel anders dan anders met het
Muziek- en Dansfestijn

Zaal Kulturhus Vorden wordt omgebouwd met gezellige zitjes

Vorden - De grote zaal van Het Kulturhus in Vorden is zaterdagavond 28 mei omgebouwd tot muziek- en danszaal met gezellige zitjes. Vanaf twee podia spelen de Bargkapel uit Barchem en de Slingetaler uit Winterswijk een breed repertoire Böhmische melodieën, Alpenländischer Volksmuziek, Oberkrainer, Duitse Schlagers en zelfs meezingers in Achterhoeks dialect die uitnodigen om te zwieren op de dansvloer, maar ook om te genieten van een vrolijke noot.

Het 1ste Muziek en Dansfestijn van de Bargkapel is een initiatief van de Stichting Vrienden van de Bargkapel, ook niet leden zijn welkom. De Bargkapel bestaat dit jaar vijftig jaar en dat vieren zij met optredens die net even anders zijn dan dat men gewend is van de kapel.

Die Slingetaler is van oorsprong een dansorkest dat inmiddels door hun vele optredens in de Achterhoek een reputatie heeft opgebouwd het publiek tot vrolijkheid te stemmen met hun veelzijdige repertoire. De zaal gaat om 19.00 uur open en vanaf 20.00 uur speelt de muziek door tot middernacht.

Kaarten reserveren
Kaarten kosten in de voorverkoop tien euro en aan de avondkassa twaalf euro. Reserveren: vrienden@bargkapel.nl of bij de familie Welgraven, tel. 0575-526425 of familie Lievestro, tel. 0573-441478.

De Stichting Vrienden Bargkapel organiseert voor de kapel enkele concerten per jaar. De concerten zijn zowel voor leden, als niet leden toegankelijk. De winst van de stichting wordt besteed aan kleding, instrumenten of andere benodigdheden voor de kapel. Voor meer informatie, neem een kijkje op de website.


www.bargkapel.nl