Locoburgemeester Antoon Peppelman feliciteert het diamanten bruidspaar. Foto: PR
Locoburgemeester Antoon Peppelman feliciteert het diamanten bruidspaar. Foto: PR Foto:

60 jarig huwelijk op bijzondere dag

Vorden - Het echtpaar Jaap en Titia Harmsen-Klok vierde op 5 mei het 60-jarig huwelijksfeest. Een bijzondere gebeurtenis, een bijzondere dag en een bijzonder echtpaar met al 60 jaar hetzelfde 'mopje'.

Op de foto feliciteert locoburgemeester Antoon Peppelman namens de gemeente Bronckhorst het diamanten bruidspaar. Een bijzondere dag was het zeker. Want 5 mei was het niet alleen een stralende dag, maar het was immers ook nationale Bevrijdingsdag. Dat sluit aan bij het mopje dat Jaap (84 jaar) al 60 jaar met een knipoog vertelt op hun trouwdag: "op 5 mei werd Nederland bevrijd, maar voor mij begon de bezetting". Een grapje waar Titia (82 jaar) al zestig jaar om kan lachen. "Adoe, kasian, laat maar" zegt ze dan.

Inderdaad, op z'n Maleis. Want Titia kwam na de oorlog vanuit het warme "Nederlandsch Indiƫ" naar het koude Nederland. Het echtpaar heeft elkaar destijds ontmoet in het PW Jansen Sanatorium te Almen. Jaap lag er met TBC en Titia verpleegde hem. Nou dat deed ze heel goed. Zo goed dat de vlam oversloeg tussen het donkere meisje uit het verre Indiƫ en de "Hollandsche Jongen" uit het kleine Bronkhorst. Want daar is Jaap geboren en getogen.

Titia is haar Indische achtergrond trouw gebleven, want ze kookt graag originele Indonesische maaltijden. Selamat makan (eet smakelijk) zeggen ze dan in huize Harmsen. Het huis van het bruidspaar draagt trouwens de naam Rumah Kita (ons huis).

En over huizen gesproken: dat is een "hobby" van Jaap. Dagelijks speurt hij het internet af en is zodoende als geen ander op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt in Vorden.

Het echtpaar mag zich gelukkig prijzen met een goede gezondheid, een leuke buurt, 2 kinderen, 5 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Zij allen en nog veel meer gasten waren aanwezig op het feest in Hotel Bakker om het diamanten bruidspaar met het glas in de hand nog vele jaren samen toe te wensen. Tepuk tangan (proost)!