Ray Benz bij Live@Ideaal
Ray Benz bij Live@Ideaal Foto:

Ray Benz bij Live@Ideaal

Zelhem - Woensdagavond 20 april staat de band 'Ray Benz' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

Al in 2008 namen de Lichtenvoordse muzikanten met hun toenmalige band een demo op die niet werd uitgebracht. Met de komst van singer/songwriter Ray Benz kreeg de band z'n naam en werd het plan een cd uit te brengen nieuw leven ingeblazen. De zanger uit Winterswijk nam eigen geschreven werk mee en samen namen ze de bestaande nummers onder handen. Door Ray's stem en zijn teksten werd het geheel toegankelijker voor het grote publiek. In 2012 werd al een begin gemaakt met het opnemen, arrangeren en mixen. Kosten noch moeite werden gespaard om een kwaliteitsproduct af te leveren. Zo werden de opnames naar Nashville Tennessee gestuurd voor mastering.

De muziek van Ray Benz laat zich het beste omschrijven als een mix van Rock, Soul en Funk. Deze band bestaat uit ervaren muzikanten die al vanaf de jaren 80/90 regelmatig het podium betreden. Zanger Ray Benz bracht tussen 2002 en 2004 al 2 cd's uit met rockband 'Blazt'. Met de nieuwe formatie heeft hij de juiste band om zijn eigen muziek naar een hoger niveau te kunnen tillen en aan een groter publiek te laten horen.

De invloeden van muziek uit de jaren '70 en '80 zijn goed te horen in het overwegend retro geluid van Ray Benz. Het doel van de band is vooral live spelen, het liefst weg uit de kroegen met de focus op de landelijke festivals.

Ray Benz bestaat uit zanger Ray Benz (Menoedj Girbaran), gitarist Leon Venderbosch, bassist Martin Hummelink, drummer Rob Tenten en toetsenist Henry Wolters.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, t.a.v. Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.