Groepsfoto reis Vordense senioren. Foto: PR
Groepsfoto reis Vordense senioren. Foto: PR Foto:

KunstBus van Vorden komt er weer aan

Vervolg van voorpagina

Vorden - Maar ook voor ù - als u nog nooit bent mee geweest met de kunstbus, moeten de enthousiaste reacties een goede reden zijn om komend seizoen met ons mee te gaan. Stel u eens voor: een bezoek aan de schouwburg en geen gedoe meer om aan kaartjes te komen, niet meer 's avonds in het donker rijden, geen parkeerproblemen, voor de deur van de schouwburg worden afgezet en gezellig in de pauze met bekenden uit het dorp wat drinken.

De werkgroep roept iedereen die geïnteresseerd is zich aan te melden, want alleen wanneer de bus vol komt hoeven zij de ritprijs niet te verhogen. Bovendien zouden zij graag hun tienjarig jubileum vieren over twee jaar, dus zorg dat de KunstBus blijft bestaan.

Programma
Het programma voor het komende seizoen zal binnenkort bekend worden gemaakt, houd hiervoor het Contact in de gaten. Mocht u intussen meer willen weten, dan kunt u de leden van de werkgroep Kunstbus Vorden e.o bellen voor informatie op de volgende nummers. Annie Meijer: 0575 553246; Lamien Nijhoff: 0575 552118; Gerda Klein Geltink: 0575 55441457; Antoinette Timmer: 0575 552027.


Telefoonnummer opgave seniorenreis Vorden

Vorden - Vorige week stond in het Contact een stuk over Vordense senioren die op vakantie waren geweest in Drentse dorp Vledder (zie foto). Hier stond per abuis een verkeerd telefoonnummer genoemd van de familie Wolsing, waar men zich op kan geven om mee te gaan. Het juiste telefoonnummer voor opgave moest zijn: 0575-552771. De volgende vakantie vindt plaats in juli, de reis gaat dan naar Lunteren.


Een kerkdienst in de streektaal

Veldhoek - In de Goede Herderkapel in Veldhoek is er zondag 24 april een kerkdienst in de streektaal of beter gezegd in de 'mooderspraoke'. Het thema van de dienst is: 'Waor bun ie-j der ene van of 'bunne wi-j allemaole van de één?'.

Voor geboren en/of getogen Achterhoekers is het de taal van hun hart. Voor anderen een unieke gelegenheid om hiermee kennis te maken. Waarom een kerkdienst in de streektaal? De streektaal, je moedertaal, is je met de paplepel ingegoten daarom klinkt het zo vertrouwd en zo eigen. Woorden komen meer uit het hart en raken je meer in het hart. Voorganger in deze kerkdienst is Jansje Ruiterkamp uit Vorden. De dienst begint om 10.00 uur.