Dash bleef doen wat ze moesten doen om de punten binnen te halen. Foto: PR
Dash bleef doen wat ze moesten doen om de punten binnen te halen. Foto: PR Foto:

Dash bereikt promotiewedstrijden

Vorden - Op zaterdag 16 april was het voor de dames van Dash dames 1 een spannende dag. Als er twee sets worden binnengesleept tegen Boemerang uit Eibergen worden de promotiewedstrijden bereikt. Deze wedstrijden zijn een verlengstuk van de competitie waarmee het team een plek in de eerste divisie kan weten te bemachtigen. Wel moeten daarvoor nog twee extra wedstrijden worden gespeeld. Maar eerst moest er nog wel gewonnen worden van Boemerang.

Tijdens de wedstrijd in Eibergen haalde de dames uit Vorden niet het niveau dat ze normaal gesproken willen bereiken. Daarom wilden ze dat tijdens de wedstrijd in Vorden recht zetten. In de eerste set gaat Dash voortvarend van start. Met een goede opslagdruk en een prachtige servicepass weten de dames van Dash, Boemerang volledig onder druk te zetten. Dash dames 1 speelt de sterren van de hemel, waardoor de set met 25-11 naar de Vordense dames gaat.
In de tweede set moeten de punten worden binnengehaald om de P/D wedstrijden vast te stellen. De set begint met veel individuele fouten. De service loopt niet zoals het moet en de Vordense dames spelen niet het spel uit de eerste set. Het lijkt wat geforceerd te gaan. Met de nadruk op ontspannen spelen, wordt de set toch niet binnen gehaald. Met 21-25 moet Dash haar meerdere bekennen in Boemerang.
Vervolgens gaat er een knop om aan de kant van Dash. De rust keert terug na een paar opbeurende woorden van de coach. De bank weet de meiden in het veld te laten beseffen dat plezier het belangrijkst is. Ondertussen is er gebeld met de concurrent SSS uit Barneveld om te vragen naar de stand. Zij hebben een set laten liggen, dat betekende dat Dash al verzekerd was van een verlenging van het seizoen. De tribune was hier al van op de hoogte. In het veld wisten de dames nog van niks. Dash bleef doen wat ze moesten doen, veel druk zetten en zorgen dat het weer een smakelijke wedstrijd werd om naar te kijken. Na een lange serve serie aan het einde van de 3e set sleepten ze dan toch het 2e punt binnen (25-17). Er werd een kort feestje gevierd voor een verdiende 2e plek voor de vereniging en de meiden!

De wedstrijd afsluiten met winst zou het feestje compleet maken. Dash verbeterde zichzelf ten opzichte van de eerste helft en pakte, zonder dat het echt spannend werd, ook de 4e en laatste set met 25-20. Het seizoen gaat nog wat langer door. Volgende week wordt er gespeeld in Weerselo voor de laatste punten in de reguliere competitie tegen Wevo d1. Op 30 april staat de eerste wedstrijd gepland van de nacompetitie, thuis in 't Jebbink om 16.00 uur, tegenstand nog onbekend.