Wegraces Assen met Schouten, Hartog en Gierkink. Foto: Henk Teerink
Wegraces Assen met Schouten, Hartog en Gierkink. Foto: Henk Teerink Foto:

Spektakel en hectiek tijdens de World Superbike in Assen

Regio - Michael van der Mark steelde de show tijdens het World Superbike evenement op het TT Circuit van Assen. In de eerste manche kwam de Rotterdammer strijdend voor de winst ten val. In de tweede wedstrijd reed hij onder wisselende weersomstandigheden zijn Honda naar het podium. Van der Mark eindigde als derde. Het publiek in Assen stond in beide wedstrijden op de banken voor de Nederlander!

Jonathan Rea maakt zijn sterke reputatie op Assen waar, door beide World Superbike wedstrijd op zijn naam te schrijven. Bryan Schouten kwam met een Yamaha in actie in de World Supersport klasse, die geprepareerd is door Torleif Hartelman. Schouten, die met een wildcard aan de start stond, liet zich goed zien in de trainingen.

In de race eindigde de coureur, net buiten de punten, op een zeventiende plaats. De race werd verrassend gewonnen door Kyle Smith, die het beste omging met de natte baan.

De FIM Superstock 1000 race was een zeer hectische, vanwege een valpartij en een oliespoor kwam er twee keer een rode vlag. Hamove-lid Rob Hartog profiteerde van een opdrogende baan door de juiste bandenkeuze te maken.

Hartog eindigde op een keurige tiende plaats en pakte zes punten voor het zeer competitieve Superstock 1000 kampioenschap. De race werd gewonnen door Raffaele de Rosa. De jeugdige regionale rijder Toinie Gierink kwam in actie in de KTM RC 390 Cup. De coureur werd mede geholpen door voormalig 250cc Nederlands kampioen Hans Smees. Gierink kwam als vijfendertigste over de finish in de KTM klasse.