De actievoerders in Den Haag met Henk Krol. Foto: Ferry Broshuis
De actievoerders in Den Haag met Henk Krol. Foto: Ferry Broshuis Foto:

Steeds meer steun voor actiegroep
'Herstel van Onrecht'

Groeiende aandacht van landelijke politiek voor Achterhoeks viertal

LIEVELDE - Enkele weken geleden berichtte de Groenlose Gids/Elna over de frontale Achterhoekse aanval op het pensioenbeleid van de centrale overheid. In dat artikel werd ook gesteld dat de actievoerders hun actie van landelijke omvang zouden maken. De actiegroep heeft inmiddels vanuit het hele land steunbetuigingen en instemming ontvangen.

Door Ferry Broshuis

Een teken dat de weerstand tegen de pensioenpolitiek van het rijk alsmaar groeiende is. En de actiegroep, die bestaat uit Joop Beuting, Ger Saris, Martin Simons en Nelleke de Jong, heeft intussen de problematiek ook onder aandacht van Den Haag weten te brengen.

Op 4 april hebben de leden van de actiegroep in Den Haag gesprekken gevoerd met de Partij 50PLUS en daarbij waren aanwezig Henk Krol, fractievoorzitter en Tweede Kamerlid, John Struijlaard, voorzitter hoofdbestuur en Statenlid Zuid Holland, Henk van Elst, voorzitter 50PLUS Gelderland, en Simons Geleijse, secretaris Tweede Kamerfractie. De Achterhoekse actievoerders vonden daar veel begrip voor hun standpunt.

In parlement en op tv
Voor donderdag 21 april is het comité als groep uitgenodigd in de Tweede Kamer der Staten-Generaal, om aldaar voor meerdere mensen hun standpunt uiteen te zetten. Omroep Gelderland gaat binnenkort op tv ook aandacht besteden aan de actie tegen het pensioenbeleid van de regering.

De frontale Achterhoekse aanval lijkt dus steeds meer succes te gaan halen, binnen maar zeker ook buiten de Achterhoek.