Alien Maalderink vertelt over Høken in Toldiek. Foto: Liesbeth Spaansen
Alien Maalderink vertelt over Høken in Toldiek. Foto: Liesbeth Spaansen

Flophouse verpakt veertigste Høken in Toldiek in een festival

TOLDIJK - De veertigste editie van Høken in Toldiek krijgt de uitstraling van een festival. Alien Maalderink vertelde tijdens een persbijeenkomst over de nieuwe plannen voor het laatste weekend van juni: vrijdag 24 en zondag 26 juni.

Het evenement is jarenlang om de band Normaal georganiseerd en daarom is Høken in Toldiek eerst afgesloten met een afscheid, cadeaus en de vernoeming op de rotonde. Alien vertelt: "In 2016 is de veertigste keer en het wordt anders. Zonder Normaal, maar met dezelfde sfeer. Høken betekent alles behalve geweld. Het is feestvieren, drinken en daldeejen. Het festival blijft voor jong en oud, laagdrempelig. Dat iedereen schik heeft."
Het festival blijft, als altijd, een openluchtfestijn. Het terrein krijgt echter wel een andere look, wat goed bij het festival past. Er worden voor vrijdagavond drie podia gebouwd. Het hoofdpodium en podium twee komen in de open ruimte, waar de bands elkaar afwisselen. Het derde podium komt achter Flophouse, bij de kapschuur. Op zondag worden de twee buitenpodia gebruikt, waarbij de blagen ruimte voor zichzelf krijgen, met limonade en schminken. "Het is belangrijk dat het høken doorgaat", zo stelt Maalderink. "De soos is net verbouwd, is eigendom van een stichting en draait al jaren zonder subsidie en met vele actieve vrijwilligers. Wat het festival opbrengt gaat weer terug in de stichting, om voor de Kinderclub en de Young Ones activiteiten te ontplooien."
Vrijdag 24 juni staan de Memphis Maniacs, Bökkers, ACDC (UK), Doe maar net alsof, De Boetners en Kisjeskearls op het programma. Zondag 26 juni is het Blaaskapel Stesti dat het spits afbijt. Verder betreden Pater Moeskroen en Kennèh het podium en is er toch een vleugje Normaal te beleven bij De Pensionado's met Bennie Jolink en Old Ni-js met Willem Terhorst en Ferdi Jolij. De voorverkoop is op vrijdag 1 april gestart. De kaarten zijn alleen digitaal te bestellen via de site van flophouse, klik door naar de ticketshop. De vroege-høkers-korting geldt tot 1 mei.


www.flophouse.nl