Hennie Oude Middendorp (r) ontvangt uit handen van Ton Rutting het eerste exemplaar
Hennie Oude Middendorp (r) ontvangt uit handen van Ton Rutting het eerste exemplaar "Vensters van de Hemel". Foto: PR Foto:

Thematentoonstelling Iconen van start

Vorden/Kranenburg- Op 2de Paasdag,opende het Heiligenbeeldenmuseum weer haar deuren. Voor 2016 is als thema gekozen voor 'Iconen, Vensters van de Hemel'. Uit de verzameling van iconenschilder Hennie Oude Middendorp uit Hengelo Overijssel zullen ruim 100 afbeeldingen met heiligen en religieuze motieven worden tentoongesteld.

Voorzitter Ton Rutting sprak in zijn openingswoord vol bewondering over zijn talent en toewijding bij het vervaardigen de iconen. De bezoeker stond versteld van de grote zeggingskracht, detaillering en kleurschakeringen van de iconen. Ze zijn in diverse uitvoeringen, groottes, drieluiken, vijfluiken etc. te zien. Ze zijn geschilderd op houten panelen, de kleurcombinaties en de zeggingskracht zijn een lust voor het oog. Over deze expositie wordt een speciaal boek, Vensters van de Hemel, uitgegeven, welke in het museum verkrijgbaar is. Hennie Oude Middendorp had veel waardering voor de wijze waarop het Heiligenbeeldenmuseum zijn collectie tentoonstelde en toonde zich verrast door het boek over zijn gehele oeuvre.

Heiligenbeelden
Het wordt het zeventiende seizoen, waar, naast de thematentoonstelling, honderden heiligenbeelden zijn te bewonderen. Vele bezoekers weten de weg te vinden naar het museum om de sfeer en devotie van de heiligen en hun beelden te aanschouwen. Het museum is geopend t/m zondag 30 oktober, Ruurloseweg 101, 7251 LD Kranenburg/Vorden.


www.heiligenbeeldenmuseum.nl


Vier generaties

Vorden - De oudste en de jongste zagen elkaar voor het eerst op Eerste Paasdag in Vorden. Aaltje Fokkink- Rossel, 88 jaar, dochter Janny Haaring- Fokkink 59 jaar, kleindochter Irma Haaring 32 jaar en achterkleinkind Marlene Madelief Leifels bijna 7 maanden oud. Het jonge gezin woont in Hamburg en daarom is het bijzonder dat allen samen waren. Een ding is zeker, Marlene wordt drietalig opgevoed. Ze leert Duits, Nederlands en Achterhoeks.


Collecte Fonds
Gehandicaptensport

Vorden - Tijdens de Landelijke Collecteweek van 10 t/m 16 april gaan weer duizenden collectanten, vrijwilligers en verenigingen collecteren, met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen.

Want om als gehandicapte te kunnen sporten zijn vaak aanpassingen nodig.Aanpassingen aan b.v het sport en spelmateriaal of de sportaccommodatie, maar ook extra begeleiding en speciaal vervoer.
Fonds Gehandicapten helpt om dit mogelijk te maken.

Foto: PR