Ratti 4 met hun nieuwe aanwinst. Foto: Rob Schmitz fotografie
Ratti 4 met hun nieuwe aanwinst. Foto: Rob Schmitz fotografie Foto:

Nieuwe voetbaltassen voor Ratti 4

Kranenburg - Ratti 4 nam zaterdag 27 maart j.l. de nieuwe voetbal bagagetassen in ontvangst. Deze tassen werden aangeboden door Klein Gunnewiek, Loon- en Grondverzet bedrijf uit Barchem.


Harmonie Vorden concert

Vorden - Zaterdagavond 9 april is het Voorjaarsconcert uitgevoerd door Harmonie Vorden te beluisteren en te bekijken in sporthal het Jebbink. Om een groot publiek te kunnen verwelkomen wordt de sporthal voor een dag omgebouwd tot een concertzaal. U bent van harte welkom.

Het thema dat orkest en slagwerkgroep dit jaar hebben uitgezocht is: "Cartoon Movie Music", een muzikale keuze die veel mogelijkheden biedt. Een keuze die jong en oud aan zal spreken. Wie is er niet bekend met de vele Disney producties, wie weet niet wie Fred Flintstone is, wel eens gehoord van de Muppets? Al deze bekende melodieën en nog veel meer staan op het programma. Dirigent Berjan Morsink en instructeur Patrice van Schie hebben de laatste repetitieavonden met de harmonie en slagwerkgroep hard gewerkt.

Ook het leerlingenorkest levert een bijdrage aan dit programma. Het thema is cartoons maar de leden willen beslist geen cartoon van hun optreden maken. De presentatie van deze avond is in handen van een viertal leden van Jong Gelre Vorden – Warnsveld. Zij zullen op een ludieke en passende wijze het programma aan elkaar praten met sketches en veel humor. Cleo Vlogman is een van de solisten deze avond en inmiddels voor velen uit Vorden een bekend dorpsgenoot.

Op 12 jarige leeftijd won zij het Vordens songfestival en vorig jaar trad zij op tijdens de zomerfeesten in Vorden. Uit de animatiefilm "The Prince of Egypt", uitgebracht in 1998, zingt Cleo Vlogman het stuk "When you believe" en uit de Disneyfilm Frozen het inmiddels wereldberoemde nummer "Let it go "natuurlijk begeleidt door het harmonieorkest.

Vorig jaar hebben ze flink uitgepakt om te laten zien dat een harmonieorkest muzikaal heel veel mogelijkheden heeft, dit jaar gaat er nog een weer schepje boven op. Komt het zien en vooral beluisteren. Het concert begint om 20.00 uur en de zaal is open om 19.30 uur.


www.harmonievorden.nl


Paaseiren zoeken

Vorden - Door de stormachtige wind van 2e paasdag kon het eieren zoeken bij de muziekkoepel geen doorgang vinden. Het bestuur heeft besloten om deze gebeurtenis te verplaatsen naar zondagmiddag 3 april. Alle kinderen waren vanaf 13:30 uur van harte welkom. De kinderen konden geschminkt worden en vervolgens werd onder leiding van een stoere Paashaas eieren gezocht. Na het eieren zoeken wachtte de kleintjes een leuke verrassing, die beschikbaar is gesteld door verschillende ondernemers.


De kinderen samen met de Paashaas. Foto: Rob Schmitz