Aan het oudste lid van de Sociï-tennisclub Joop Borgman de eer om de nieuwe tennisbaan te openen. Rechts voorzitter Jan Willem Krijt.  Foto: PR
Aan het oudste lid van de Sociï-tennisclub Joop Borgman de eer om de nieuwe tennisbaan te openen. Rechts voorzitter Jan Willem Krijt.  Foto: PR Foto:

Eindelijk kan er ook 's winters worden gespeeld bij Socii

WICHMOND - Met gepaste trots zijn zaterdag 2 april drie nieuwe tennisbanen in Wichmond geopend. De gravelbanen hebben plaatsgemaakt voor drie kunstgrasbanen waar het hele jaar door op gespeeld kan worden. "Heel bijzonder dat een kleine club als de onze zo'n prachtige accommodatie heeft kunnen realiseren", sprak voorzitter Jan Willem Krijt in zijn openingstoespraak. "Daar ben ik heel trots op."

De tennisafdeling van Sociï telt 85 leden, inclusief jeugdleden. Ruim tien jaar geleden werd binnen de club voor het eerst gesproken over kunstgrasvelden. Dat werd toen afgeblazen vanwege de hoge kosten. Twee jaar geleden werd het plan opnieuw uit de kast gehaald. Nu met succes. "We zagen als club met lede ogen aan dat onze leden in de winter uitweken naar andere tennisverenigingen, omdat er op onze gravelbanen 's winters niet getennist kan worden. Bovendien waren onze gravelbanen nodig aan vervanging toe, die waren al 27 jaar oud. Vorig najaar kwam het ineens in een stroomversnelling. We kregen een lening van Sociï-voetbal en er was een akkoord voor contributieverhoging. Dus toen ging het ineens heel snel," aldus Krijt. De investering van zo'n 50.000 euro voor de aanleg van de banen is binnen de Wichmondse sportvereniging Sociï zelf opgehoest. De banen zijn door de Altea-groep precies op tijd opgeleverd; volgende week begint de voorjaarscompetitie. De opening van de banen ging zaterdag gepaard met een succesvol openingstoernooi. De nieuw aangestelde tennisleraar Maarten Vos gaf 's middags voor de jeugd en 's avonds voor de senioren een tennisclinic. Hierna konden de leden voor het eerst onderling een partijtje op de hagelnieuwe banen spelen. De reacties waren eensluidend: "Geweldig!"