Na het verliezen van de tweede set, liet Dash het er niet bij zitten. Foto: PR
Na het verliezen van de tweede set, liet Dash het er niet bij zitten. Foto: PR Foto:

Dash neemt 4 zwaar bevochten punten mee uit Doetinchem

Vorden - Na een vrije zaterdag mochten de dames van Dash op zaterdag 2 april aantreden tegen Orion dames 2. De nummer 2 op bezoek bij de nummer 11. Na zeven overwinningen op rij was het doel van de Vordense dames om ook tegen Doetinchem de winst pakken. Voor Rosanne Simmelink was dit niet alleen een thuiswedstrijd, maar ook een speciale wedstrijd, namelijk tegen haar oude team. Een spannende wedstrijd waarbij Dash de strijd voor promotie wedstrijden veilig wil stellen en Orion degradatie wil voorkomen.

De eerste set startten de dames van Dash sterk. De dames uit het achtkastelendorp namen de leiding en dankzij een goede serves werd er een riante voorsprong opgebouwd. Passend zat Dash er ook goed bij. De voorsprong die opgebouwd was, werd steeds groter.

Toch kwam Orion op het eind nog iets dichterbij, maar de voorsprong was al te groot. De eerste set werd gewonnen door de Vordenaren met 19-25. Het winnen van de eerste set is de dames van Dash de laatste wedstrijden nog niet gelukt.

Het goede gevoel van de eerste set werd helaas niet doorgezet naar de tweede set. In het begin van de tweede set ging de stand gelijk op. Echter, besloot Orion de spelverdeler te wisselen. Het snellere spel aan de kant van Orion zorgde ervoor dat de rood zwarten het blok niet goed meer konden zetten.

Vervolgens maakte Orion een mooie service serie waardoor de dames van Dash achter de feiten aanliepen en zo achter kwamen in de set. Helaas was het gat te groot geworden om de tweede set binnen te slepen. De tweede set eindigde in 25-19 voor Orion.

Dash blijft op tweede plek staan

Na het verliezen van de tweede set, lieten de dames van Dash het er niet bij zitten. De derde set beginnen de rood zwarten erg sterk. De ene na de andere bal werd erin geslagen. Halverwege de set moest Rosanne Simmelink helaas het veld verlaten met een blessure. Doordat het eigen niveau vastgehouden werd, maakten de rood zwarten het Orion moeilijk. De voorsprong is behouden en de dames wisten de set met 15-25 binnen te slepen.

De vierde set startten de dames van Dash opnieuw met een voorsprong. Dit werd mede gerealiseerd door een sterke blokkering van Carlijn Berendsen. Helaas werd dit goede spel niet vastgehouden, waardoor Orion halverwege de set weer terug kwam met een sterke servicedruk. De hele wedstrijd moest er voor elk punt gevochten worden. Wat zeker het geval was in de laatste set! Het ene na het andere setpoint werd weggespeeld. Uiteindelijk trokken de rood zwarten aan het langste eind. Dash haalde de set met 27-29 binnen. Dit betekent een 1-3 winst op Orion dames 2.

Door de winst op Orion dames 2 blijft Dash op de tweede plek staan en blijven ze volop meedoen in de strijd om promotiewedstrijden. Aankomende zaterdag spelen ze thuis tegen Regiobank-Brandwacht/SVI dames 1 uit Zwolle. Hier kunnen ze uw support goed bij gebruiken, 17:45 sporthal 't Jebbink!